Teknoloji

Dedikodu: Mevcut Windows Phone Mango cihazları Apollo güncellemesini almayacak

nokia-lumia-900-on-inceleme-00011

Microsoft’un Windows Phone mobil platformunun gelecek sürümüyle ilgili çeşitli haberler ortalıkta dolaşıyor. Bununla birlikte mevcut Windows Phone cihazlarının bir sonraki kapsamlı güncellemeyi alıp almayacağı da merak ediliyor. Dün Microsoft için çalışan bir yazılım misyoneri mevcut Windows Phone cihazlarının Apollo güncellemesini alacağını iddia etmişti.

Ne var ki, daha sonra ortaya çıkan ve The Verge tarafından güvenilir kaynak olarak nitelendirilen Microsoft’a yakın birileri durumun aslının böyle olmadığını, Mango’dan Apollo’ya güncelleme yapılmayacağını kaydetti. Microsoft ise konuyla ilgili olarak pek renk vermedi, sadece Marketplace üzerinde şu anda bulunan uygulamaların gelecek nesil Windows Phone versiyonuyla çalışacağını, bunun ötesinde gelecek sürümlerle ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmayacağını dile getirdi.

Mango telefonların Windows Phone Apollo güncellemesini almayacak olması yeni çıkan Windows Phone cihazlarından bir tanesini satın almış olanlar için moral bozucu bir haber sayılır. Yine de, Microsoft veya Windows Phone üreten üreticilerden birisinin resmi açıklama yapmasını beklemek iyi olacaktır.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER