EğlenceTeknoloji

Dead Space sekiz yılın ardından geri dönüyor

dead space

Söylentilere göre, EA Dead Space serisini geri getirmek için çalışmalara başladı. Serinin son oyununun yayınlanmasının üstünden sekiz yıl geçerken, VentureBeat sitesinin haberinde EA’in Dead Space’in geri dönüşü için Motive isimli stüdyosunu görevlendirdiği belirtildi. Şirketin Resident Evil 2 tarzı bir deneyim istediği de haberdeki bilgiler arasında yer alıyor.

Yazar Jeff Grubb, oyuncuları orijinal oyunu “güçlü bir kaynak” olarak kullanan bir deneyim yaşatacağını belirtti. Serinin daha sonraki oyunlarında kullanılan modern özelliklerin ve oyun dinamiklerinin de yeni oyunda olacağı, Grubb tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Grubb, Dead Space’in dönüşü için ilk ipucunu GamesBeat Decide isimli podcast’inde vermiş ve EA’in duyuruyu 22 Temmuz’daki Play etkinliğinde yapabileceğini belirtti. EuroGamer ve Gematsu siteleri de bu haberi doğruladı. Grubb’ın EA ile ilgili paylaşımlarının isabet oranının yüksek olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Dead Space serisinin geri dönüşünü gösteren başka işaretler de mevcut. Oyunun YouTube hesabının profil fotoğrafı, uzun yılların ardından değiştirildi. Sayfanın yeniden harekete geçmesi, EA Play’de bir duyuru gelmesinin sürpriz olmayacağını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER