Eğlence

David Fincher Netflix için tekrar yönetmen sandalyesine oturuyor

david fincher
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Seven, Dövüş Kulübü ve Sosyal Ağ gibi popüler filmlerin yönetmeni David Fincher, beş yıldır yeni bir film çekmiş değil. Usta yönetmen, Netflix için çekeceği Mank isimli filmle setlere geri dönecek.

Variety‘de yer alan habere göre, Mank’in başrolünü usta oyuncu Gary Oldman üstlenecek. Filmde sinema dünyasının kült filmlerinden biri olan Yurttaş Kane’in oldukça sancılı geçen senaryo süreci anlatılacak. Yurttaş Kane’in senaryosunu filmde başrolü de üstlenen efsanevi oyuncu Orson Welles ve Herman Mankiewicz birlikte kaleme almıştı. Filmin adı da Mankiewicz’in soyadının kısaltmasından geliyor.

Mank’in Fincher için kişisel bir proje olduğu da söylenebilir. Filmin senaryosunda, ünlü yönetmenin 2003’te hayatını kaybeden babası Jack Fincher’ın imzası bulunuyor. Mankiewicz’in karakteriyle ilgili olarak anlatılan anekdotlar, filmin eğlenceli olabileceğini düşündürüyor. Mankiewicz, alkol ve kumar problemlerine rağmen; zekâsı, bilgisi ve eğlenceli kişiliğiyle gören herkesi etkilediği belirtiliyor.

Welles ve Mankiewicz’in Yurttaş Kane’in senaryosunun yazımı sırasında sık sık karşı karşıya geldiği de biliniyor. Filmin tek Oscar’ını En İyi Senaryo dalında kazanmış olması ise bu sürecin ilginçliğini artırıyor.

David Fincher, setlerden uzak olduğu dönemde de boş durmamıştı. Netflix’te yayınlanan animasyon dizisi “Love, Death ve Robots”un yapımcılarından biri olan Fincher’ın, World War Z’nin devam filmini yönetmesi bekleniyordu. Ancak başrolünü Brad Pitt’in üstleneceği bu projenin bütçe sorunları nedeniyle iptal edildiği söyleniyor. Gary Oldman ise hâlihazırda Netflix için Steven Soderbergh’in yönettiği “The Laundromat” isimli filmi çekiyor.

İLGİLİ HABERLER