Eğlence

David Fincher Netflix için çalışmaya devam edecek

david fincher netflix

Ünlü yönetmen David Fincher, uzun bir süredir Netflix ile birlikte çalışıyor. Bu iş birliği, önümüzdeki dönemde de sürecek. Fransız dergisi Premiere’e konuşan Fincher, Netflix’le yeni bir özel anlaşma imzaladığını açıkladı. Bu anlaşma çerçevesinde Fincher, dört yıl boyunca Netflix’e özel projeler hazırlayacak.

Fincher, Netflix’in ilk büyük projesi olan House of Cards’ın yapımcılarından biriydi. Dizinin ilk iki bölümünün yönetmenliğini de Fincher yapmıştı. Ardından Mindhunter’a geçiş yapan ünlü yönetmen, animasyon dizisi Love, Death & Robots’un yaratıcı ekibinde de yer almıştı. Fincher’ın yeni filmi Mank da13 Kasım’da Netflix’te izleyicilerle buluşacak.

Fincher’ın Netflix’ten bağımsız olarak yaptığı son iş, 2014 yapımı Gone Girl’dü. Tecrübeli yönetmenin filmografisinde The Social Network, Fight Club ve Seven gibi popüler filmler bulunuyor.

David Fincher, Netflix ile uzun süreli anlaşma imzalayan tek yönetmen veya yapımcı değil. Game of Thrones’u ekranlara uyarlayan David Benioff ve Dan Weiss, Glee’nin yapımcısı Ryan Murphy ve Grey’s Anatomy’nin yaratıcısı Shonda Rhimes, Netflix’in birlikte çalıştığı isimler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER