EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077 yüzünden CD Projekt RED’e dava açıldı

cyberpunk 2077 update 2.0

Olaylı Cyberpunk 2077 çıkışı sonrası CD Projekt RED cephesinde sular bir türlü durulmuyor. Polonyalı şirketin başı şimdi de davalarla dertte.

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini CD Projekt RED’in üstlendiği Cyberpunk 2077, yaklaşık iki hafta önce oyuncuların beğenisine sunuldu. Ancak geçmiş dönemdeki ertelemeler yüzünden oyuncuları bir haylı kızdırmış olan yapım, özellikle de eski nesil konsollar tarafında gösterdiği performansla tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Oyunun bu sorunlu çıkışı ve şirkete olan tepkilerin çığ gibi büyümesiyle CD Projekt RED özür dilemişti. Akabinde Sony, oyuncuları daha fazla mağdur etmemek adına oyunu PlayStation Store’dan kaldırdı. Geçtiğimiz günlerde de bu çalkantılı süreçteki en büyük pay sahibi olan CD Projekt RED’e dava açılması için hazırlıklar yapıldığına dair haberler çıkmıştı.

CD Projekt RED’e neden dava açıldı?

25 Aralık 2020 tarihinde New York merkezli Rosen Hukuk Bürosu’nun Polonyalı şirket CD Projekt RED’e dava açtığı açıklandı. Rosen Law isimli hukuk şirketi tarafından açılan davaya göre CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 oyununu piyasaya sunmadan evvel oyuncuları ve yatırımcıları yanlış yönlendirdi. Aslında CD Projekt Red, oyunun bu derece sıkıntılı olduğunu biliyordu ancak bunu kendi çıkarları için gizledi. Zira oyun inanılmaz derecede hatalar içermekle beraber neredeyse oynanamaz durumdaydı. Çıkışına kadar gizlenen bu durum sayesinde, reklamı çok iyi bir şekilde yapılan Cyberpunk 2077 için şirket bir nevi haksız kazanç elde etmiş oldu.

Nitekim geçtiğimiz günlerde Cyberpunk 2077’nin 13 milyondan fazla sattığı açıklanmıştı. Görünüşe göre bu politika CD Projekt RED’e epey para kazandırdı. Ancak ortada inanılmaz bir itibar ve güven kaybı söz konusu.

Rosen Law şirketi, davayı 16 Ocak-17 Aralık 2020 tarihleri arasında CDPR hissesi alanlar adına açtığı detayını da ekledi. Davanın esas açılma nedeni ise “mali çıkar sağlamak adına yanlış beyanda bulunma.” CD Projekt RED’e dava açılma nedenlerinden bir diğeri ise oyunun eski nesil konsollarda oynanamayacak halde olması ve CD Projekt’in bu oyunu Tamamlandı diyerek piyasaya sürmesi. Dahası, şirket oyun çıkmadan hemen önce oyunun eski nesil konsollarda şaşırtıcı derecede iyi çalıştığını beyan etmişti.

Rosen Hukuk Bürosu, açılan davaya katılmak isteyen yatırımcıların büro ile iletişime geçmesini talep etti. Aynı zamanda New York Times’ın haberine göre, Polonyalı bazı yatırımcılar da aynı şekilde CD Projekt RED’e dava açmak için kolları sıvamış durumda. Bu süreç nasıl sonlacak bilmiyoruz ama CD Projekt Red’i çok zor günlerin beklediğini şimdiden söyleyebiliriz.

 

 

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER