EğlenceTeknoloji

Cyberpunk 2077, 13 milyondan fazla kopya sattı

cyberpunk 2077 için yeni güncelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cyberpunk 2077, çıkışından bu yana oyun dünyasında büyük bir infial yarattı. İlk kez 2012 yılında sinematik bir fragman eşliğinde duyurulan Cyberpunk 2077, oldukça çalkantılı bir geliştirme sürecinden geçmiş ve büyük beklentilerle piyasaya sürülmüştü. Geliştirici ekip CD Projekt Red’in yaklaşık iki hafta önce oyuncuların beğenisine sunduğu oyun, yapılan iadelere rağmen çıkış tarihinden bu yana 13 milyondan fazla kopya satmayı başardı.

CD Projekt RED’in adeta gurur kaynağı olan The Witcher 3, bütün platformlarda toplamda 28 milyon kopya satmıştı. Bu istatistik, Cyberpunk 2077’nin satış rakamlarındaki başarısını daha fazla ön plana çıkarıyor.

Niko Partners’te kıdemli analist olarak çalışan Daniel Ahmad, Twitter hesabından Cyberpunk 2077’nin satış rakamlarını açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: ”CD Projekt Red, 20 Aralık itibarıyla Cyberpunk 2077’nin hem dijital hem de kutulu olarak 13 milyondan fazla kopya sattığını söylüyor. Bu satış rakamlarına yapılan iadeler dahil. Oyun, sadece ön sipariş ile 8 milyon adet satmıştı.”

 

CD Projekt RED’in geliştirilme sürecinden çıkışına kadar izlediği politika, oyun dünyasındaki ”ön sipariş” kavramının tekrardan sorgulanmasına sebep oldu. Oyunun bu denli büyük satış rakamlarına ulaşması, oyun dünyasında da büyük tartışmaların kıvılcımını yaktı. Bir kesim oyunun büyük bir fiyasko olduğunu öne sürerek CD Projekt RED’in The Witcher serisi ile toplamış olduğu sempatiyi kaybettiğini söylerken, başka bir kesim ise pazarlama ve reklam başarısını ön planda tutarak oyunun gayet başarılı bir çıkış yaptığı düşüncesine sahip. Oyun dünyasındaki ön sipariş modeline dayalı pazarlama stratejisi ise ayrı bir tartışma konusu. Zira CD Projekt RED, oyunun çıkışı öncesi Cyberpunk 2077’nin eski nesil konsollarda şaşırtıcı derecede iyi çalıştığını öne sürerek büyük bir yanılgıya sebebiyet vermişti.

Sony, oyunun hatalarla dolu çıkışı nedeniyle oyuncuları daha fazla mağdur etmemek adına 18 Aralık 2020 tarihinde Cyberpunk 2077’yi Playstation Store’dan kaldırmıştı. Geliştirici ekibin oyundaki can sıkıcı hataları zamanla düzeltmesi ve oyunun tekrardan PlayStation Store’da satışa sunulmasıyla satış rakamları da yükselmeye devam edebilir. Cyberpunk 2077’nin, tüm zamanların en çok satan 50 oyunundan biri olabilmesi için 19 milyon adet kopya satan Super Mario Bros. 3’ü geçmesi gerekiyor.

 

 

 

 

 

İLGİLİ HABERLER