Teknoloji

Ege bölgesinin en büyük siber güvenlik etkinliği CyberEge’18 12-13 Mayıs’ta

cyberege 2018

cyberege 2018IEEE Ege‘nin organize ettiği CyberEge etkinliğinin bu yıl 3’sü gerçekleştiriliyor. Etkinlik, geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da  siber güvenlik dünyasındaki gelişmeleri, teknik ve sosyal konuları masaya yatıracak, bunlar geleceğin mühendis adayları ile birlikte incelenecek.

Bu yıl, önceki yıllara ek olarak, eğitimlerle kapsam ve etki alanını da büyüten CyberEge’18, sadece siber güvenlikçiler ve meraklıları buluşturmak yerine, yeni siber güvenlik uzmanlarının yetişmelerine ve kendilerine altyapı hazırlamalarına öncülük etmeyi hedefliyor.

Her yıl milyarlarca dolarlık maddi zararın yanında birçok devlet sırrının sızdırılmasına da neden olan siber güvenlik suçlarının sayılarındaki artış, artık tüm dünyanın dikkatini çekti ve bir çok devlet, uzman siber güvenlikçi arayışlarına başladı. Devletlerin yanı sıra, günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, birçok araç ve cihaza doğrudan saldırı düzenlemek mümkün hâle geldi. CyberEge’nin düzenleyicisi olan üniversiteli gençler, geleceğin teknoloji üretecek ve varolan teknolojileri ilerletecek nesli olarak, bu alanda bilinçlenmenin önemine ve varolan tehditlere karşı savunmaya başlamanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

Bu nedenle CyberEge bilinçlenme noktasında, özel sektörün yanı sıra devlet kuruluşlarından üst düzey isimlerin de aralarında bulunduğu konferanslarla, tüm katılımcıların siber tehditlerin ciddiyeti ve gerekliliği hakkında bilgilenmesini hedefliyor. Etkinliğin ikinci gününde düzenlenecek eğitimlerde, özellikle ilk gün değinilen teknik konular detaylandırılacak. Bunun yanı sıra siber güvenliğe meraklı olan herkesin ilk adımı atması veya çalışmalarına hız kazandırabilmesi amacıyla profesyonel ve uzman eğitmenler tarafından eğitimler düzenlenecek.

cyberege 2018 programı

12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Ege Üniversitesi’nde düzenlenecek etkinliğin detaylı programına ve kayıt formuna CyberEge’18 web sitesi üzerinden erişebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER