Manşetler

CyanogenMod yüklü Oppo N1 24 Aralıkta yurt dışında piyasaya çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo N1’in popüler özelleştirilmiş Android sürümü CyanogenMod ile yüklü olan versiyonu 24 Aralık tarihinde yurt dışında satışa sunuluyor. Resmi nitelik taşıyan ilk CyanogenMod akıllı telefonun piyasaya çıkışı geliştiriciler ve Android tutkunları arasında büyük bir memnuniyet ve heyecanla karşılandı.

oppo-n1-240913-2

CyanogenMod’un arkasındaki ekip Google’ın akıllı telefona resmi sertifikası verdiğini kaydetti. Bu sertifika sayesinde Google Play Oppo N1’de yüklü olarak gelecek ve kullanıcılara Google Play’den de uygulama indirme fırsatı sunulacak.

Android’in temelleri üstüne inşa edilen açık kaynak kodlu alternatif bir işletim sistemi olan CyanogenMod, Android’in üstüne ek kodların ve işlevlerin eklenmesiyle oluşuyor. Doğal tema desteği, performans iyileştirmeleri, tablet için özelleştirmeler ve bunun gibi daha birçok unsur CyanogenMod yazılımlarında bulunuyor. Ayrıca CyanogenMod sahiplerinde kullanıcıların Android’i kendi isteklerine bağlı olarak şekillendirmeleri daha kolay hâle geliyor.

Oppo N1’de Android 4.3 tabanlı olan CyanogenMod 10.2 yazılımı bulunuyor.

Oppo N1’in normal Android ile çalışan versiyonu bu ay başında ABD ve Avrupa’da 599 dolar ve 443 avroluk fiyat etiketleriyle satışa sunulmuştu. CyanogenMod versiyonunun fiyatının ne kadar olacağı bilinmiyor, ancak cihazın kısıtlı sayıda çıkacağı söyleniyor.

Cihazın donanım bileşenlerine dair özellikler de tam anlamıyla bilinmiyor, ancak orijinal versiyondan da çok farklı olmayacağı düşünülüyor. Özelleştirmeler barındırmayan versiyonda 5.9 inç Full HD ekran, 2 GB RAM, Snapdragon 600 işlemci, 3160 mAh kapasiteli pil, NFC, 13 megapiksel kamera ve dokunmaya duyarlı arka bölge bulunuyordu. 13 megapiksel kameranın döndürülebilir yapısı hem önde hem de arkada kullanılmasına olanak sağlıyor.

Bu arada CyanogenMod ekibi, Android 4.4 tabanlı olacak CyanogenModd 11’de kriptolanmış mesajlaşma, ekran yayını uygulaması gibi işlevler getirmeyi planlıyor. Geçtiğimiz günlerde 23 milyon dolar yatırım alan ekibin önümüzdeki dönemde çok çalışacağı şimdiden belli.

İlgili >> Twitter (@oppo) , Google Groups

İLGİLİ HABERLER