Teknoloji

CyanogenMod 9 ve sonrasına root erişimi baştan açık olmayacak

En popüler Android ROM’larından biri olan CyanogenMod bundan böyle root erişimi baştan açılmış olarak gelmeyecek. Sözünü ettiğimiz root erişim yetkileri yazılımcı camiası tarafından kullanılan birçok uygulama için gerekli, ancak bununla birlikte bazı güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor. Ayrıca bu erişim genellikle gelişmiş kullanıcılar tarafından kullanılan bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Aslında uzun bir süredir üçüncü parti ROM’lar gelişmiş kullanıcılar tarafından yükleniyordu. Onlarda açık root erişiminin yaratabileceği güvenlik sorunlarına karşı kendilerini koruma konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip sayılırdı. Ancak CyanogenMod’un 1 milyonun üzerinde indirme sayısına erişmiş olması bu ROM’un artık sadece gelişmiş değil, normal bilgi düzeyindeki kullanıcılar tarafından da tercih edildiği anlamına geliyor. Bu da root erişimiyle ilgili pek fazla bilgisi olmayanların tehlikeyle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. a

CyanogenMod 9’da ve gelecek sürümlerde root erişimi varsayılan şekilde açık olmayacak olsa da, bir seçenek olarak sunulmaya devam edecek. Yani, kullanıcılar bu özelliği tamamen kapatma, sadece ADB için açma, sadece uygulamalar için açma veya her ikisi için de açma gibi imkanlara sahip olacak. Bu gibi özelliklere Geliştirici Seçenekleri menüsü içinden ulaşılabilecek.

İlgili – CyanogenMod Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER