Eğlence

Cut: Sinema bilginizi tüm dünyaya gösterin

cut-001

İnternet sayesinde bilgiye ulaşmak kadar bilgiyi ölçmek de kolaylaşmış durumda. Özellikle mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte “bilgi yarışması” formatındaki uygulamalara da sıklıkla rastlanıyor. Bu uygulamaların büyük bir kısmı genel yarışma formatında olsa da, içlerinden bazıları belli alanlar üzerine odaklanan bir deneyim sunuyor. Özellikle müzik odaklı uygulamaların sayıca fazla olduğu pazarda Cut, sinemaseverlerin ilgisine mazhar olmayı amaçlıyor.

cut-002

Bilgi ölçen diğer pek çok uygulamada olduğu gibi, Cut’ta da kullanıcılardan bir hesap aracılığıyla platforma giriş yapmaları isteniyor. Facebook bilgileriyle girişin mümkün olduğu Cut’a ayrı bir hesap oluşturarak da girilebiliyor. Giriş işleminin tamamlanmasının ardından oyuncular oldukça kapsamlı bir demoya dahil ediliyor. Demoda hem oyun içi navigasyona ait bilgiler veriliyor hem de temel oyun deneyiminin nasıl işlediği ayrıntılarıyla gösteriliyor.

cut-003

Cut’ın benzer uygulamalardan en önemli farkı soruları videolar eşliğinde sorması. Oyunculara soru sorulmadan önce kategoriye göre seçilmiş videolardan kısa parçalar gösteriliyor. Soru videonun yayınlanmasının ardından oyunculara yöneltiliyor ve dört şıkkın arasından doğru olanın seçilmesi isteniyor. Soruların cevaplanması için oyunculara yaklaşık 15 saniyelik bir süre tanınıyor.

cut-004

Oyuncular soruları cevaplarken tereddütte kaldıkları takdirde Cut’ın sunduğu “yüzde 50 joker hakkı”ndan faydalanabiliyor. Beş soruluk yarış esnasında karşı tarafın çevrim içi olması gerekmiyor. Taraflar soruları birbirlerinden bağımsız olarak, farklı zamanlarda yanıtlayabiliyor. Sorulara hızlı cevap verilmesi durumunda daha fazla puan kazanılıyor. Beşinci ve son soru ise normalin iki katı puan kazandırıyor.

cut-005

Cut’da oyunculara bilgilerini sınamaları için farklı kategoriler sunuyor. Henüz yeni bir uygulama olduğu için kategori sayıları kısıtlı olsa da; Cut’da oyunculara ödüllü filmler, Leonardo Di Caprio, süper kahramanlar, kötü adamlar, kötü kadınlar gibi sıradışı kategoriler sunuluyor.

cut-006

Cut’ın filimlerden gösterdiği kesitler genellikle aynı olsa da, soruların farklı olması yapımcıların oyun için ne kadar özendiğini ortaya koyuyor. Henüz yolun başında olan Cut, sinemaseverlerin popüler uygulamaları arasına girmeye aday gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER