Teknoloji

Cortana Fitbit kullanıcıları için bir egzersiz arkadaşına dönüşüyor

cortana fitbitFitbit uzun süredir beklenen akıllı saatini geliştirme konusunda biraz yavaş hareket etse de, mevcut kullanıcılarına onları sevindirecek başka özellikler sunmak için çalışmayı bırakmıyor. Şirketin son hamlesi ise Windows kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Microsoft’un dijital asistanı Cortana Fitbit kullanıcıları için bir egzersiz arkadaşına dönüşüyor.

Fitbit bu imkanı Cortana Yetenek Kiti sayesinde sunuyor. Microsoft’un geçtiğimiz mayıs ayında duyurduğu söz konusu kit, geliştiricilere Cortana’yı ürünlerine entegre etme imkanı sağlamıştı.

Cortana’yı Fitbit’e bağlamak için “Hey Cortana, Fitbit’i aç” demek yeterli oluyor. Bu talimatın ardından dijital asistan kullanıcının Fitbit hesabına bağlanıyor. Bağlantının kurulmasının ardından Cortana günlük aktivitelerin ve yiyecek/içecek tüketiminin kaydını tutmaya başlıyor. Kullanıcılar bu özelliği “Hey Cortana, Fitbit’e 500 ml. su içtiğimi kayıtlara eklemesini söyler misin?” veya “Hey Cortana, Fitbit’e bugün kaç adım daha atmam gerektiğini sorar mısın?” şeklinde cümlelerle geliştirebiliyor.

Cortana Fitbit kullanıcılarını motive edecek

Cortana aynı zamanda Fitbit’in liderlik tablosuyla da entegre olacak. Böylelikle kullanıcılar arkadaşlarıyla karşılaştırıldıklarında ne durumda olduklarını Cortana sayesinde öğrenebilecek. Fitbit’in istatistikleri bu entegrasyon sayesinde daha erişilir hâle gelecek. Microsoft’un dijital asistanı, kısa motivasyon cümleleriyle Fitbit kullanıcılarını kendilerine belirledikleri fitness hesaplarını gerçekleştirmeleri için cesaretlendirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER