Teknoloji

Corning Gorilla Cam 3 farklı malzeme yapısıyla şimdi daha sağlam

Birçok akıllı telefonun ön yüzünü kaplayan ve ekranı darbelere ve çizilmelere karşı koruyan Corning Gorilla Cam’ın yeni nesli de CES 2013’te sergileniyor. Yılın ilerleyen aylarında çıkacak akıllı telefonlarda ve diğer ürünlerde yer almasını beklediğimiz Gorilla Cam’ın üçüncü neslinde Corning, camın ham materyallerinin kimyasal bileşenleri ve atomik birleşiminde birtakım değişiklikler yapmış, buna bağlı olarak yoğunluğu artırılmış. Sonuçta çizik ve çentiklere karşı daha dayanıklı bir yapı elde ediliyor.

Corning’in CES 2013’teki standına uğrayan Engadget ekibi üçüncü nesil Gorilla Cam’ın ne kadar sağlam olduğunu bizzat test etmiş. Geçen yılki testlerde birinci ve ikinci nesil cama bir pres makinesiyle baskı uygulayarak sağlamlıklarını karşılaştıran şirket bu yıl 130 gram ağırlığındaki bir topu belirli bir yükseklikten bırakarak cama zarar verip vermeyeceğini gösteriyor.

Corning, Gorilla Cam 3’ün üretimine yılın birinci çeyreğinin sonunda başlayacak. Bu camı taşıyan mobil cihazları da 2013’ün ikinci yarısı içinde görmeye başlayacağız.


İlgili >> Engadget

[Görsel – Engadget]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER