Teknoloji

Computex 2020 koronavirüs nedeniyle tamamen iptal edildi

Computex 2020 koronavirüs nedeniyle tamamen iptal edildi

Computex 2020 fuarı daha önce hazirandan eylül ayına ertelenmişti. Organizatörler bunun ardından yeni bir karar alarak Computex 2020’yi devam eden koronavirüs salgını nedeniyle tamamen iptal etti.

2020 yılı için planlanmış birçok teknoloji fuarı ve konferansı gibi, Computex fuarı da bu yılı pas geçmiş olacak. Bir sonraki Computex etkinliğinin 1-5 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı.

Organizatörler, konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, salgın ve bunun yayılmasını kontrol altına almak amacıyla getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle birçok katılımcının eylül ayında Taipei’de düzenlenmesi planlanan fuara katılamayacağını kaydetti. Tayvan koronavirüs hastalarını izole etmede ve seyahat kısıtlamalarını getirmede dünyanın geri kalanından daha erken davranmasıyla biliniyor. Bunun sonucu olarak beş yüzden az Kovid-19 vakası tespit edilirken ölen hasta sayısı ise sadece yedi ile sınırlı kalmıştı.

Computex 2019’un 171 ülkeden 43 bin civarında ziyaretçiyi ağırladığı organizatörler tarafından dile getirildi. Bu etkinlik 2020’de iptal edilen tek yıllık teknoloji etkinliği değil. Şubat ayında düzenlenmesi planlanan MWC 2020 iptal edilen ilk etkinliklerden bir tanesi olmuştu. Mart ayında da E3’ün iptal haberi geldi. Google ise I/O 2020 etkinliğini erteledi. WWDC 2020 veya Build 2020 gibi etkinlikler ise iptal yerine internet üzerinden düzenleme yoluna gitti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER