Teknoloji

Apple WWDC 2020 açılış konuşması tarihi ve saatini duyurdu

apple wwdc 2020 oturumları

Apple’ın bu yıl sanal olarak düzenleyeceği Dünya Geliştiriciler Konferansı, yani WWDC 2020’nin açılış konuşması 22 Haziran Pazartesi günü Türkiye saatiyle 20.00’de düzenlenecek. Apple, açılış konuşmasının duyurusunu yapmanın yanı sıra, 22 Haziran’dan 26 Haziran’a kadar düzenlenecek konferansın takvimiyle ilgili bazı detayları da paylaştı.

Hiç şaşırtıcı olmayacak şekilde Apple, açılış toplantısında neler göstereceğine dair bir detay paylaşmadı. Açılış toplantısının açıklamasında, “Bu yılın sonunda tüm Apple platformlarına gelecek heyecan verici yeni yenilikleri ve güncellemeleri keşfedin.” ifadesi yer alıyor. Ancak şimdiye kadar gördüğümüz sızıntılar ve dedikodular iOS 14’e gelecek bazı yeni özelliklerin ipuçlarını çoktan verdi. Aynı zamanda Apple’ın Mac tarafında ARM tabanlı işlemcilere geçişinin de WWDC 2020’de açıklanacağı öne sürülmüştü.

WWDC 2020 açılış konuşması canlı yayını nereden izlenecek?

Açılış toplantısını apple.com, Apple Developer uygulaması, Apple Developer web sitesi, Apple TV uygulaması ve YouTube üzerinden izleyebileceksiniz.

Apple’ın genellikle açılış toplantısında açıklanan güncellemeleri ve geliştiriciler için yeni araçlar üzerinde durduğu The Platforms State of the Union oturumu, 23 Haziran’da, Türkiye saatiyle gece 1.00’de başlayacak. Ancak, bu oturum yalnızca Apple Developer uygulamasında ve Apple Developer web sitesinde izlenebilebilecek.

Apple, 18 Haziran tarihinde açılacak Apple geliştiriciler forumunun yeniden tasarlanmış hâlini de duyurdu. 1000’den fazla Apple mühendisi forumlarda yer alacak. Onların katılımı sayesinde normalde WWDC’de yüz yüze görüşmeler yapan geliştiriciler ve Apple çalışanları benzer bir ortamı internet üzerinden yakalayacak. Eğer forumlarda paylaşımda bulunmak isterseniz, bunun için bir Apple Geliştirici Programı üyesi olmanız gerekiyor.

Apple, 23 Haziran tarihinden başlayarak 26 Haziran’a kadar 100’ü aşkın mühendislik oturumu düzenlemeyi planlıyor. Yeni videolar her gün Türkiye saatiyle 20.00’de yayında olacak. Geliştiriciler Apple mühendisleriyle bire bir görüşme için randevu isteyebilecekler.

Apple geçen mart ayında WWDC’nin Kovid-19 salgını nedeniyle internet üzerinden düzenleneceğini açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER