EğlenceTeknoloji

EA Command And Conquer serisinden iki oyunun kaynak kodlarını paylaşacak

command and conquer

EA, gerçek zamanlı strateji oyunu Command and Conquer’in iki versiyonunun kaynak kodlarını paylaşmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre; Tiberian Dawn ve Red Alert oyunlarının kaynak kodları, her iki oyunun da remaster edilmiş versiyonlarının ve genişletme paketlerinin bulunduğu Command and Conquer Remastered Collection ile birlikte 5 Haziran tarihinde yayımlanacak.

Oyunların açık kaynaklı hâle gelmesi, teorik olarak oyunculara yeni modlar oluşturma imkanı sağlıyor. Ancak pratikte işler biraz daha kapsamlı olacak gibi görünüyor. EA’den verilen bilgiye göre; açık kaynak kodları sayesinde kullanıcılar haritalar ve özel birimler tasarlayabilecek, oyundaki görsellerde değişiklik yapabilecek, oyun mantığını değiştirebilecek ve verileri düzenleyebilecek. Bunlara ek olarak, açık kaynaklı unsurları oyunun yeni harita editörüyle birlikte kullanmak da mümkün olacak.

Oyuncular modları ve özel haritaları hem Steam hem de EA’in Origin platformu üzerinden oyun oynarken kullanabilecek. Ancak özel araçların kullanımı konusunda Steam ve Origin arasında bazı farklar olacak.

Steam’de harita ve modların dağıtımı için Steam’in atölyeleri kullanılacak. Oyuncular oyunun topluluk bölümünden veya doğrudan oyun içinden içerik indirebilecek. Origin’de ise haritalar oyun içinden indirilebilecek. Ancak modların manuel olarak yüklenmesi gerekecek.

Command and Conquer: Tiberian Dawn ve Red Alert için kaynak kodları, GNU Genel Kamu Lisansı’nın üçüncü versiyonu altında sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER