Tanıtıcı Yazı

Combin: Instagram’da daha fazla takipçi elde etmenin pratik yolu

combin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram genel olarak mobil cihazlara dayanan bir platform. Fotoğraf veya video paylaşımını sadece akıllı telefondan gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında çoğu işlevi pratik bir şekilde kullanmak da akıllı telefonlardan mümkün oluyor. Son yıllarda masaüstü tarafında daha fazla içerik görüntüleme veya yorum yapma imkanı sunulmaya başlandı. Bunun yanı sıra bazı üçüncü taraf uygulama ve servislere de masaüstünden paylaşım planlama fırsatı sunuluyor. Yine de, Instagram’ı masaüstünden verimli bir şekilde yönetme imkanını bulmak kolay değil.

Instagram hesabını daha verimli biçimde kullanmak veya büyütmek isteyen kişiler veya kuruluşlar daha fazla araca ihtiyaç duyuyor. Buna ek olarak masaüstü veya dizüstü bilgisayarın sunduğu daha geniş görüntüleme alanı ve diğer avantajlardan da yararlanmak istiyorlar. İşte bu noktada Combin devreye giriyor.

Combin, Instagram odaklı bir pazarlama uygulaması. Uygulama kendisini Instagram hesabınızı güvenli ve organik biçimde yönetmeye ve büyütmeye yardımcı olan bir uygulama olarak tanımlıyor.

Combin, bir masaüstü uygulaması. Windows, macOS ve Linux versiyonları bulunuyor. Ancak Android ve iPhone’a özel versiyonları bulunmuyor. Bu durum da doğal olarak bazı kısıtlamalar getiriyor. Instagram’ın uygulama programlama arayüzü içerik paylaşımına izin vermiyor. Bu nedenle Combin üzerinden de Instagram hesabına içerik paylaşımı yapamıyorsunuz.

combin

Combin uygulamasının temel olarak altı farklı özelliği bulunuyor. Bunlardan ilgi Gelişmiş Arama. Bu sayede Instagram içeriği içinde konu etiketi, konum veya her ikisine birden dayanarak arama yapabilirsiniz. Eğer belirli bir ilgi alanına sahip olan ve belirli bir konumda yaşayan Instagram kullanıcıları hedefinizdeyse, bu özellik epey işinize yarayacaktır.

Hedeflenmiş Arama modu ise, rakibinizi takip eden ya da onların içeriklerine yorumda bulunan hesapları bulmanızı sağlıyor. Aynı zamanda sizin profilinizle benzerlikler taşıyan herhangi bir herkese açık hesabı da bu sayede bulabilirsiniz. Diğer bir deyişle, sizinkine benzer hesapları takip eden kullanıcıları bu şekilde bulabilir, onlara ulaşarak sizin hesabınızı da takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

combin

Takip etme veya takibi bırakma sistemi de, arama sonuçlarından elde edilen farklı hesapları, tek bir tıklatmayla istediğiniz zaman takip etmenizi ya da takipten çıkmanızı sağlıyor. Bu özelliği kullanırken dikkatli olmalı, aynı anda birden fazla hesabı takip etmemeye veya takipten çıkmamaya dikkat etmelisiniz. Bu gibi hareketler Instagram’ın dikkatini çekmenize neden olabilir ve sonuç olarak hesabınız töhmet altında kalabilir.

Arama sonuçlarıyla ulaştığınız içeriklere kolaylıkla yorum bırakabilirsiniz. Yorumlar otomatik olarak paylaşılacak şekilde programlanabilir veya kullanıma hazır yorum şablonları oluşturabilirsiniz. Bu aracı kullanırken de Instagram’ın sınırlamalarını dikkate almanızı tavsiye ederiz.

Yorum yapma veya takip etmeyi birbirinden ayırmadan, sonuçları sınıflandırabilir, paylaşımların ve yorumların ön izlemesini yapabilirsiniz. Böylelikle hedeflerinizle uyuşmayan içerikler ayıklayabilirsiniz.

Combin ile birden fazla Instagram hesabını yönetme imkanınız bulunuyor. Böylelikle her seferinde bir hesaptan çıkış yapıp diğerine giriş yapmaya ihtiyaç duymadan, hesaplar arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Ancak bunun bir ücreti var.

Bu arada Combin’in ana sayfasına göre çok yakında üç yeni özellik gelecek. Bunlardan bir tanesi paylaşım için programlama yapma. Çeşitli sosyal medya yönetim araçlarına gelen önceden paylaşım ayarlama işlevi Combin’e de gelecek. Direkt mesaj kutusuna erişim ve yorumların takibi ve aktivite istatistikleri de diğer beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Combin’in üç farklı kullanıcı paketi bulunuyor. Starter, yani Başlangıç planı ücretsiz. Sadece tek bir Instagram hesabını yönetmeye izin veriyor. Paylaşımlar için 50 arama sonucu ve 50 kullanıcı listeleme kısıtlaması var. Ayrıca günde en fazla 250 aksiyona izin veriyor. Beğeni, yorum, takip etme ya da takibi bırakma gibi aksiyonların toplamı 250’ye ulaştığında, daha fazlasına izin verilmiyor.

Personal, yani Kişisel plan ise aylık 10 dolarlık ücrete sahip. Yine tek bir Instagram hesabını yönetmekle sınırlısınız. Ancak arama sonuçlarınızın miktarı artıyor. Paylaşımlar ve kişiler için 500 arama sonucu görüntüleyebilirsiniz. Bunlar “anlık” sonuçlar, yani kullanıcıların en son yaptıkları paylaşımlardan seçiliyor. En taze içeriği en başta tutacak şekilde otomatik yenileme de yapmanıza izin veriyor. Uygulama aksiyonları için de bir kısıtlama bulunmuyor. Tabii ki, hâlâ Instagram’ın uygulama programlama arayüzüyle koyduğu doğal sınır mevcut. Ancak bu, ücretsiz planın koyduğu sınırdan çok daha yüksek seviyede bulunuyor.

En sonuncu paket olan Business, yani İşletme hesabı ise aylık 30 dolarlık ücrete sahip. Bu plan tek bir Instagram hesabından daha fazlasını yönetmeye izin veren tek plan olma özelliğini taşıyor. Toplam 5 Instagram hesabını aynı anda yönetebilirsiniz. Bu planda da arama sonuçları 500 ile sınırlı. Aynı zamanda sonuçları otomatik olarak yenileme ve sınırsız uygulama içi aksiyonlar mevcut.

Combin şu an için yıllık planlar sunmuyor, ancak bunun da çok yakında geleceği belirtiliyor.

combin

Combin, mevcut hâliyle yeni Instagram takipçileri bulmanızı ve onların sizi takip etmelerini cazip kılacak girişimlerde bulunmanızı sağlayacak bir araç niteliğini taşıyor. İçeriğinize ilgi duyacak kişileri bulabilir, onların fotoğraflarını veya videolarını beğenerek, bunlara yorum bırakarak veya içeriklerindeki yorumlara cevap vererek sizi fark etmelerini mümkün kılabilirsiniz.

Konu etiketleri, kullanıcılar veya içerik türleri için çeşitli arama seçenekleri sunulması, gerçekten de sizin için potansiyel teşkil eden takipçileri bulma ihtimalinizi daha da güçlendirecektir.

Aslına bakarsanız, Instagram’ın web sitesi üzerinden de yorum bırakabilir, paylaşımları beğenebilirsiniz. Ancak tüm bunları yapmak için çok daha fazla sayfa açmanız veya tıklamada bulunmanız gerekiyor. Combin bu noktada avantaj sağlıyor. Öte yandan size gerçekten işe yarayacak içerikleri veya hesapları buluyor, karşınıza çıkarıyor. Arama işlevi içinde bunun için konulmuş özel bir seçenek bile bulunuyor. Tabii ki, paylaşımlara yorum bırakırken dikkat etmeniz gerekiyor. Her ne kadar Combin, en güncel içerikleri en başta gösterse de, bazen çok aktif olmayan bir konu etiketi altında bulunan, günler, haftalar ve hatta aylar öncesine ait bir paylaşıma da yorum bırakma ihtimaliniz bulunuyor.

combin

Combin ile sizinle ilgili olan içeriklere otomatik olarak yorumlar bırakabilirsiniz. Bırakacağınız içerikleri uygulamaya önceden girebilir, bu şablonlar doğrultusunda paylaşım yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bu, biraz daha fazla iş yapacağınız anlamına geliyor, ancak insanlara bir spam robotu tarafından yorum yapılmadığı hissini verme ihtimaliniz de daha yüksek olacaktır.

Instagram hesabınızı büyütmenin en güvenli ve organik yolu daha fazla kullanıcıyla etkileşimde bulunmak. Combin temel olarak bunu yapıyor. İlgilendiğiniz konularla ilgili paylaşımda bulunan veya sizinle aynı çizgideki hesapları takip eden kullanıcılara ulaşmanızı, onlarla etkileşim kurmanızı sağlıyor. Bunu yaparken de bir masaüstü uygulama rahatlığını sunuyor.

Combin’in ücretsiz planı da sizi belirli bir yere kadar götürür. Ancak daha fazlasını yapmak ve en güncel sonuçlara ulaşmak için, aylık 10 dolarlık fiyata sahip olan Kişisel plan daha fazla iş görecektir. Eğer bir kurumun sosyal medya yöneticisiyseniz veya birden fazla Instagram hesabına sahip bir bireyseniz, o hâlde her hesabınızda Combin’in avantajlarından yararlanmak için İşletme planını tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Combin’e sözü edilen paylaşım yapma ve detaylı istatistikler gibi özellikler geldiği zaman, bu uygulama çok daha güçlü bir Instagram profili yönetim ve gelişim uygulaması hâline gelecek, kendisi için verilen paranın hakkını daha fazla biçimde verecektir.

Bu yazı Teknoblog editörleri tarafından hazırlanmış bir tanıtım yazısıdır.

İLGİLİ HABERLER