Teknoloji

Clubhouse’tan müzisyenleri sevindirecek yenilik

clubhouse android mesajlaşma

Clubhouse yılın ilk günlerindeki kadar popüler değil. Ancak bu sesli sohbet platformunun tamamen ıssız bir yere dönüştüğü anlamına gelmiyor. Özellikle müzisyenler için Clubhouse’un hâlâ hatırı sayılır bir öneme sahip olduğu söylenebilir. Yeni çalışmalarını Clubhouse’ta adeta test eden müzisyenler, kimi zaman viral olacak şarkılara da imza atabiliyor. Şirket, müzisyenlere yardımcı olmak için müzik modu adını verdiği yeni özelliğini duyurdu.

Bu yeni moda üç nokta ikonuna dokunulduğunda açılan menüdeki “ses kalitesi” bölümü üzerinden erişiliyor. Burada müzik adını taşıyan yeni bir seçenek mevcut. Clubhouse’tan şimdilik ses özellikleriyle ilgili detaylı bir bilgi verilmezken, yüksek ses kalitesiyle stereo yayının mümkün olacağı belirtildi.

Müzisyenlerin mikrofon ve miks masası gibi profesyonel ekipmanlarından faydalanabileceğini belirten şirket, önceden kaydedilmiş ses kliplerinin de sohbet odalarında dinlenebileceğini açıkladı.

Clubhouse kısa süre önce ses odaklı başka bir yeniliği de duyurmuştu. Ağustos ayının sonlarında iOS uygulamasında sohbet odaları için Uzamsal Ses desteğini hayata geçirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER