Teknoloji

iOS pano yöneticisi CLIP+ çoklu görev özelliklerini destekliyor

clip-plus-151015

Bir metni bir yerden alıp başka bir yere taşımak masaüstünde oldukça kolay bir işlem olsa da, mobil cihazlarda biraz zahmetli olabiliyor. iOS için hazırlanan pano yönetimi uygulaması CLIP+ bu zahmeti biraz azaltırken, uygulama için yayınlanan son güncelleme çoklu görev desteği, Spotlight araması ve GIF ön izlemeleri gibi özellikleri beraberinde getiriyor.

iOS 9 yüklü iPad’lerde CLIP+ hem bölünmüş ekran hem de Slide Over özelliklerini destekliyor. Kullanıcılar panoya kopyaladıkları bir metne Spotlight araması üzerinden de erişebiliyor.

Safari’nin paylaşılan bağlantılar eklentisini de kullanan CLIP+ ile saklanan URL’ler doğrudan Safari’de açılabiliyor. Şifre olarak algılanan metinler ise uygulama tarafından göz ardı ediliyor. Bu özelliğin uygulamaya kullanıcılardan gelen geri bildirimler sonucunda eklendiği belirtildi.

CLIP+’ın ön izleme özelliğinin GIF’leri de desteklemesi, dikkat çekici özellikler arasında bulunuyor. Bu özellik sayesinde GIF animasyonlarının kısa bağlantıları CLIP+’ta ya da uygulamanın bildirim merkezindeki araç takımında oynatılması mümkün hâle geliyor. CLIP+’ı iTunes App Store üzerinden indirmek için 7,99 TL ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER