Teknoloji

Citizen, ikinci nesil CZ akıllı saatlerin satışını geçici olarak durdurdu

citizen cz smart

Citizen, ikinci nesil CZ Smart saatlerin satışını, yaşanan bir “teknik sorun” nedeniyle geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Mayıs ayında piyasaya sürülen Wear OS saat, IBM’in Watson ve NASA teknolojisi temelli bir özelliğe sahip olup, kullanıcının uyanıklık durumunu takip edebiliyordu. Fakat çeşitli incelemecilerin yaşadığı olumsuz deneyimler, bu kararı tetiklemiş gibi görünüyor.

YouTube’da MrMobile olarak tanınan Michael Fisher, saatle ilgili birçok sorun yaşadığını ve Citizen’a başvurduğunu belirtti. Daha sonra, şirketin satışları askıya alacağını ifade etti. Bu durum, Wired dergisinin incelemecisi Julian Chokkattu tarafından da onaylandı. Chokkattu, saatte yaşanan bazı sorunları detaylı bir şekilde anlattı, bunlar arasında yavaş ekranlar, kötü pil ömrü, yanlış takip ve saat yüzlerinin bile doğru zamanı gösterememesi gibi sorunlar yer aldı.

Citizen, sorunun kaynağını ve müşterileri için en iyi çözüm yolu bulmaya çalıştıklarını belirtti. Etkilenen modeller arasında MX1003-71X, MX1000-28X, MX1000-01X, MX1000-52X, MX1005-83X, MX1002-57X, MX1018-06X, MX1017-50X, MX1010-59X, MX1011-05X ve MX1016-28X bulunuyor.

Citizen CZ Smart ile ilgili sorunlar yeni değil

Bu durum, sadece yukarıda belirtilen saatleri etkiliyor. CZ Smart Hybrid modeli etkilenmiş görünmüyor. İkinci nesil Citizen CZ Smart saatleri test etmeye yeni başlayan bir kullanıcı da benzer sorunlar yaşadığını belirtti. Saat, koşu sırasında GPS sinyali bulamadı, dondu ve egzersiz kaydını başarısız bir şekilde sonlandırdı. Tam şarjla öğlen saatlerinde çıkarılan saat, saat 10.30’a gelindiğinde sadece yüzde 6 pil ömrü bıraktı.

İkinci nesil CZ Smart, diğer Wear OS 3 akıllı saatlerinde gördüğümüz Qualcomm Snapdragon Wear 4100 çipi taşıyor, ancak Citizen’ın satışları durdurma kararı alması iyi bir şey olarak değerlendiriliyor. Mağdur müşterilerin ne tür hakları olacağı ve durdurma süresinin ne kadar olacağına dair detaylar ise henüz açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER