Teknoloji

Cisco üç yeni ürünle son tüketiciye yöneliyor

Cisco artık sadece IT uzmanlarına değil son tüketicilere de hizmet etmek istiyor. Bu isteğin sonucunda geliştirilmiş üç yeni ürün CES 2009’da karşımıza çıkacak. Bir akışkan video oynatıcı, bir akışkan ses sistemi ve Telepresence olarak adlandırılan bir video konferans sistemi…

Akışkan video oynatıcının genel amacı internetteki videoları TV’nize taşımak, piyasada bulunan birçok cihazın yaptığı gibi… “Dijital stereo sistemi” de aynı işlevi ses tarafında görüyor. Ayrıca bu iki cihaz yerel ağdaki bilgisayarlarda bulunan video veya ses dosyalarını oynatmaya da imkan sağlıyor.

Telepresence video konferans sistemi ise diğer ikisinden biraz daha ilginç bir sistem. Cisco en iyilerden olduğu kurumsal teknolojilerdeki deneyimlerinden oldukça fazla yararlanıyor. Bu video konferans sistemi HD desteğine sahip. Tabii kim ailesiyle HD görüntüsü ile beraber konuşmayı o kadar çok arzular, orası ayrı mesele… Yine de farklı ve ilgi çekici bir ürün. Gelecek hafta düzenlenecek CES 2009’da bu ürünlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi elde etme imkanı bulacağız.

İLGİLİ HABERLER