Teknoloji

Cinebench 2024 GPU performans testi ile yeniden sahneye dönüyor

cinebench 2024

PC tutkunlarının ve teknoloji yazarlarının en çok kullandığı benchmark yazılımlarından biri olan Cinebench’e Maxon’dan önemli bir güncelleme geldi. Cinebench 2024 olarak adlandırılan yeni sürüm, özellikle GPU benchmarking özelliğini geri getiriyor. Bu özellik, son olarak 10 yıl önce yayınlanan 15. sürümünde bulunuyordu.

Cinebench’in temel işlevi, belirli bir süre zarfında bir görüntüyü tekrar tekrar renderlayarak donanımınızın ne kadar hızlı çalıştığını ölçmektir. Yeni güncellemeyle beraber, Maxon aynı görüntü dosyasını (“tutarlı bir sahne dosyası”) hem CPU hem de GPU testleri için kullanacak. Bu sayede, GPU’nuzun görüntü renderlama konusunda CPU’nuzdan ne kadar daha iyi olduğunu doğrudan görebileceksiniz.

Cinebench 2024 Apple Silicon çiplerinin performansını da test edecek

Basın bülteninde dikkat çeken bir diğer detay, Cinebench 2024’ün Apple Silicon çiplerine de uzanacak olması. R23 sürümü zaten M1 çipleri destekliyordu, bu güncellemeyle birlikte muhtemelen Apple’ın M2 çiplerinde de çalışabilecek. Yeni masaüstü arayüzü de sunuluyor, fakat görsel açıdan eski sürümden çok da farklı görünmüyor. Ancak renk seçeneklerinin biraz daha eğlenceli olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca Cinebench 2024, Cinema 4D’nin varsayılan render motoru olan Redshift’i kullanacak. R23 sürümü ise standart render motorunu kullanıyordu. Yeni sürümü denemek isteyenler, Maxon’un resmi web sitesi üzerinden indirebilirler.

Unutulmamalı ki, Cinebench 2024 ve R23 puanları karşılaştırılmamalı. Ayrıca, bir GPU benchmark puanı her zaman için yalnızca sınırlı bir bilgi sağlar. GPU’nuzu tam anlamıyla değerlendirmenin en iyi yolu, onu gerçekten ihtiyaç duyduğunuz görevlerde test etmektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER