Teknoloji

Çin hükümeti son Gmail saldırısıyla bağlantısının olmadığını ileri sürdü

Çin hükümeti son Gmail saldırısıyla bağlantısının olmadığını ileri sürdü
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Çin hükümeti son Gmail saldırısıyla bağlantısının olmadığını ileri sürdüGoogle’ın Gmail servisi yeni bir saldırıya maruz kaldı. Bu saldırı sonucundan Çinli aktivistlerin ve hatta ABD’li bazı bürokratların e-posta hesapları saldırıdan etkilendi. Google saldırının Çin’de, hükümetin faaliyet gösterdiği bir alandan gerçekleştirildiğini öne sürerek saldırının kaynağının Çin olduğunu iddia etti. Çin hükümeti ise bir cevap verdi ve saldırıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen suçlamaları kabul edilemez olarak nitelendirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Çin hükümetinin korsan aktivitelerini desteklediğine dair söylentilerin tamamen uydurma olduğunu dile getirdi.

Wall Street Journal’a göre Google aslında Çin hükümetini saldırıların arkasındaki doğrudan sorumlu olarak göstermek istemedi. Arama devi sadece bu saldırının Halk Kurtuluş Ordusu’nun ulusal güvenlik koluna ait olduğu belirtilen bir konumdan gerçekleştirildiğine dikkat çekti. HKO son günlerde HKO’nun siber uzay biriminin varolduğunu doğrulamıştı. Mavi Ordu olarak bilinen bu siber uzay birimi kendini Kızıl Ordu olarak bilinen Çin ordusunun yanında konumlandırıyor.

Google bu hafta içinde Jinan eyaletinin Shandong şehrinde konumlanmış korsanların, kurbanların e-posta hesaplarına girişin kapısını açan “phishing” e-postalarını gönderdiklerini duyurmuştu. Her ne kadar Çin suçlamaları kabul etmese de, söz konusu son saldırının arkasında Google ile Çin hükümeti arasındaki sansür çekişmesinin yattığı bir gerçek. Arama ve reklam için büyük bir pazar olan Çin’de varolan sıkı sansür arama devinin bu ülkede rahat bir şekilde faaliyet göstermesini zorlaştırıyor.

İlgili – Wall Street Journal

Günün Öne Çıkan Fırsatları

200W emişli Samsung Jet 75E yüzde 10 indirimle 17.730 TL
200W emişli Samsung Jet 75E yüzde 10 indirimle 17.730 TL
Satın Al
Samsung HW-B650F soundbar kuponla 8.936,25 TL’ye geliyor
Samsung HW-B650F soundbar kuponla 8.936,25 TL’ye geliyor
Satın Al
Google TV’li Next Start 4K kuponla 3.700,74 TL
Google TV’li Next Start 4K kuponla 3.700,74 TL
Satın Al
Sessiz Logitech M330 Premium ile 710,38 TL
Sessiz Logitech M330 Premium ile 710,38 TL
Satın Al
Çift portlu Anker 312 Premium ile 299 TL’ye geliyor
Çift portlu Anker 312 Premium ile 299 TL’ye geliyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl