Manşetler

Çift Kepler grafik işlemcili NVIDIA GTX 690 resmiyet kazandı

NVIDIA, Çin’in Şangay kentinde düzenlenen bir toplantıyla GeForce GTX 690’ı duyurdu. NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından tanıtılan bu yeni grafik kartı tarihteki en yüksek performansı sunmak amacıyla tasarlandı ve oldukça radikal tasarımla birlikte sunuluyor. Grafik kartının dışında iki adet alüminyum plaka bulunuyor, ön ise polikarbon pencereler yerleştirilmiş.

10 faz güç beslemesine sahip olan bu grafik kartı yerleşik iki GTX 680 GPU’yu birbirine bağlayan entegre SLI teknolojisini ve bu iki GPU üzerine doğrudan konumlanan çift su buharı bölmesi barındırıyor. 3072 CUDA çekirdeği, 915 MHz’lik temel çalışma frekansı, 1019 MHz artırılmış saat frekansı GTX 690’nın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Hem temel hem de artırılmış çalışma frekansları GTX 680’inkine göre biraz düşürülmüş. Bellek frekansı 6 GHz’lik efektif seviyede tutulurken her biri 2 GB’lık GDDR5 RAM olmak üzere toplam 4 GB RAM de video tamponlama için ayrılmış.

NVIDIA, GeForce GTX 690’ı 3 Mayısta çıkaracağını açıkladı. Kart üretimi yapan iş ortaklarıysa 7 Mayıstan itibaren ürünlerini çıkarmaya başlayacak. Video kartının fiyatı 999$ olarak belirlendi.

İlgili – NVIDIA
İlgili – GeForce

İLGİLİ HABERLER