Teknoloji

Çift emojileri için farklı cinsiyet ve cilt tonu birleşimi kullanılacak

unicode emoji 2019

unicode emoji 2019

Gelecek nesil emoji simgeleri içinde çiftleri göstermek için birçok farklı seçenek kullanılabilir. Bunların arasında farklı cinsiyetlerde ve cilt tonlarında seçenekler bulunuyor. Emoji simgelerinin arkasındaki kuruluş olan Unicode Konsorsiyumu yayınladığı bir blog yazısıyla gelecek yıla yönelik yeniliklerin duyurusunu yaptı. 2019’da göreceğimiz yeni emoji simgelerinin sayısı toplamda 179 olacak.

Bu yeni emoji karakterlerini 55 tanesini farklı cinsiyetlerde ve cilt tonlarındaki çiftler oluşturuyor. Ayakta duran kişi şeklindeki bir simge, çiftleri oluşturmak için kullanılacak. Bu iki simge yan yana yerleştirilerek birleştirilecek, aynı zamanda bunlar el ele tutuşur biçimde gösterilecek. Aynı zamanda farklı cilt tonlarıyla bunlar çeşitlendirilecek.

Blog yazısına göre, engelli kişilere yönelik birkaç yeni emoji seçeneği de olacak. Teklif edilenlerin arasında sağır insan, mekanik kollara ve bacaklara sahip bir insan da bulunuyor. Bunlar ilk olarak geçtiğimiz mart ayında Apple tarafından önerilmişti. Konsorsiyum da bu teklifi büyük çoğunlukla kabul etti. Listenin eylül ayında düzenlenecek toplantıda son hâlini alması bekleniyor.

Öte yandan Unicode Konsorsiyumu 2020’de göreceğimiz yeni simgelerin bazılarını da sahneledi. Adaylar arasında ninja, asker miğferi, mamut, kuş tüyü, dodo kuşu, sihirli değnek, marangoz bıçağı ve tornavida bulunuyor. Mart 2019’a kadar daha fazla aday toplanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER