Teknoloji

Çift ekranlı YotaPhone 2 aralık başında çıkıyor

yotaphone-2-181114-1

YotaPhone 2 bu yılın başlarında düzenlenen MWC 2014 etkinliğinde gösterilmişti. Bu cihazın piyasaya çıkışı önümüzdeki 1-2 hafta içinde gerçekleşecek. Yota Devices tarafından geliştirilen bu cihaz için Londra’da bir etkinlik düzenlenecek ve 3 Aralık tarihinde ilk kez CES 2013’te gösterilen çift ekranlı akıllı telefonun ikinci nesil versiyonunun piyasaya çıkışı başlayacak. Cihazın ne kadara satılacağıysa şu an için netlik kazanmadı.

Birinci nesil YotaPhone arkasında barındırdığı elektronik kağıt ekranla büyük ilgi görmüştü. Sürekli açık olan bu ekran önde yer alan geleneksel LCD ekranın tamamlayıcısı olma özelliğini taşıyordu. Yeni versiyonda da bu sürekli açık elektronik kağıt ekran varlığını koruyor. Cihazın tasarımında ise küçük düzenlemeler yapılmış, köşeler yuvarlatılmış, daha modern bir görünüm katılmış.

yotaphone-2-181114-2

Orijinal YotaPhone’da Android işletim sistemi, 1.7 GHz Krait çekirdekli Snapdragon işlemci, 32 GB dahili hafıza, 2 GB RAM, Bluetooth 4.0, WiFi a/b/g/n gibi başlıca özellikler bulunuyordu. YotaPhone 2’nin daha güncel donanımla gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz şubat ayında gösterilen ikinci nesil versiyon 4.7 inç ekran yerine önde 5 inç AMOLED ekran barındırıyordu. Dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, NFC, Smart Power adı verilen güç tasarruf modu da diğer özellikler arasında bulunuyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER