Teknoloji

CIA’in Instagram hesabından ilk paylaşım geldi

cia instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı veya daha yaygın bilinen adıyla CIA‘in Instagram‘da bir hesap açacağı kısa süre önce duyurulmuştu. Beklenen hesap sonunda açıldı. CIA Instagram hesabından yapılan ilk paylaşımda bir teşkilat çalışanının masasının temsili bir fotoğrafı gösterildi.

CIA’in Instagram hesabı açma kararını teşkilatın direktörü Gina Haspel açıklamıştı. Haspel, Facebook ve Twitter’ın ardından Instagram aracılığıyla da yeni yüzleri teşkilata kazandırmaya çalışacaklarını belirtmişti. CIA sözcüsü Chelsea Robinson ise The Verge sitesine gönderdiği açıklamada, Instagram hesabı aracılığıyla insanlara CIA’deki yaşama bir bakış atma fırsatını vereceklerini belirtmişti. Gizli konumlardan özçekim paylaşımları yapma konusunda söz vermeyen Robinson, teşkilattaki yaşamın insanları bambaşka yerlere götüreceği teması üzerinden Instagram kullanıcılarının merakını tetiklemeyi istediklerini ifade etmişti.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

I spy with my little eye…

Central Intelligence Agency (@cia)’in paylaştığı bir gönderi ()

İlk Instagram paylaşımında platformun yazısız estetik kurallarına uygun hareket etmiş gibi görünen CIA, fotoğrafa oldukça hoş detaylar da yerleştirmiş. Kırtasiye araçlarının ve süs bitkilerinin yanı sıra üzerinde “I want to travel the world” (Dünyayı dolaşmak istiyorum) yazan kumbara, fotoğrafta göze çarpan ilk unsurlar oluyor. Ancak paylaşımda heyecan verici asıl unsur olarak ise küçük detaylar öne çıkıyor. Masaüstündeki Çin, İran ve Rusya haritaları vadedilen yaşamın heyecanı konusunda işaret verirken, direktör Gina Haspel’in teşkilata girdiği yıl olan 1985’te kullandığı kimlik de gözden kaçmıyor. Ofis koltuğundaki peruk da işin heyecanına dikkat çeken bir diğer parça oluyor.

CIA Instagram hesabının “bio” bölümünde de misyonunu şu sözlerle hatırlatıyor: “Biz ulusun savunmasındaki ilk hattız. Diğerlerinin başaramadıklarını başarıyoruz, diğerlerinin gidemedikleri yerlere gidiyoruz.”

İLGİLİ HABERLER