Teknoloji

Chrome yakında bir uzantı yüklerken sizi daha detaylı biçimde uyaracak

chrome uzantı

Google, şüpheli indirmeleri ve uzantıları tespit etmeyi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan Chrome için yeni güvenlik özelliklerini kullanıma sunuyor. Bunlar, kimlik avı sitelerine karşı daha iyi uyarılar sunmak için geçen yıl başlatılan, internet tarayıcısının Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini temel alıyor.

Chrome uzantıları söz konusu olduğunda, artık yüklediğiniz uzantı “güvenilir” olarak kabul edilmezse, internet tarayıcısı bir uyarı gösterecektir. Uzantıların güvenilir olması için, Google’ın Geliştirici Program Politikalarına uyan ve “en az birkaç aydır” kayıtlı olan bir geliştiriciden gelmesi gerekiyor. Bu, yepyeni geliştiricilerin Google tarafından hemen güvenilir sayılmayacağı anlamına geliyor.

Güvenilmeyen bir uzantıyı indirmeye çalışırken Chrome, “dikkatli davranmanız” gerektiğini belirten bir pop-up uyarısı görüntüler. Ancak, uzantıyı “yüklemeye devam etme” seçeneği hâlâ varlığını koruyor. Google, Chrome’un mağazasındaki uzantıların yaklaşık dörtte üçünün, kriterlerine göre güvenilir olarak kabul edileceğini söylüyor. “Güvenilir” olmamak, Google’ın bir uzantının tehlikeli olduğunu düşündüğü anlamına gelmiyor. Yine de, geliştiricisinin mağazada daha yeni olabileceği veya yakın zamanda küçük bir politika ihlali gerçekleştirmiş olabileceği anlamına gelir.

Google, yeni özelliklerin tarayıcının geçen ayın sonlarında yayınlanan en son Chrome 91 sürümüyle birlikte kademeli olarak kullanıma sunulduğunu belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER