Teknoloji

Chrome Windows 10 bildirimlerini artık destekliyor

chrome windows 10 bildirimleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome windows 10 bildirimleriGoogle bu hafta içinde Chrome Windows sürümünü güncelleyerek Windows 10’un içindeki yerel bildirim merkezi için destek getirdi. Şirket bu yeni desteği aylardır test ediyordu.

Güncelleme sayesinde bundan böyle Chrome bildirimleri doğrudan Windows 10 Aksiyon Merkezi, ya da diğer bir deyişle bildirim merkezi içinde görüntülenecek. Google, bu güncellemeyi Chrome 68 sürümünü kullanan kullanıcıların yüzde 50 civarındaki bir kısmına sundu. İlerleyen günlerde de tüm kullanıcılara ulaştırılmış olacak.

Chrome’un bildirimleri Windows 10’un, oyun oynarken ya da rahatsız etme modundayken bildirimleri engelleyecek şekilde tasarlanmış Odaklanma Yardımcısı özelliğiyle de uyumlu olacak. Chrome’a Windows 10 bildirim desteğinin gelmesi için epey bekleyen Windows kullanıcıları artık Microsoft’un en son özelliklerinden olan Timeline‘ın Chrome tarafından desteklenmesini beklemeye başlayacaklar.

Eğer internet tarayıcınızda henüz yeni bildirim desteğini görmediyseniz, adres çubuğuna chrome://flags yazıp daha sonra “native notifications” seçeneğini “enabled” hâline getirerek bu desteği kendi elinizle kazandırabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER