Teknoloji

Chrome uygulama başlatıcı Windows ve Mac sürümlerinden kaldırıldı

chrome uygulama başlatıcı

chrome uygulama başlatıcıGoogle daha önce söz verdiği gibi, Chrome internet tarayıcısında bulunan Chrome uygulama başlatıcı aracını Windows ve Mac sürümlerinden, Chrome 52 ile birlikte kaldırdı.

Chrome OS’te bulunmaya devam edecek bu başlatıcı sayesinde Chrome uygulamalarını internet tarayıcısı açık olmadan da başlatmak mümkün oluyordu. Ancak bundan daha çok başlatıcı, Windows ve macOS’in kendi uygulama başlatıcılarının yanında bir fazlalık gibi görünüyordu. Chrome uygulamaları şimdi bu işletim sistemlerinin kendi uygulama başlatıcıları içinden, internet tarayıcısı kapalı olsa bile açılabiliyor.

Eğer Mac kullanıcısıysanız, Chrome 52 ile birlikte gelen bir başka yenilik daha bulunuyor. 9to5Mac’in dikkat çektiği üzere, ilk kez nisan ayında Chrome OS’te görülen Material Design elementleri Apple’ın masaüstü platformuna geliyor. Chrome’u güncellediğinizde sekmelerin, butonların, menülerin görüntüsünün az da olsa değiştiğini göreceksiniz. Söz konusu değişikliklerin Windows için ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Ancak isteyen kullanıcılar internet tarayıcısının beta sürümlerinde chrome://flags ayarları üzerinden bu tasarım unsurlarını etkinleştirebilirler.

Bu değişikliklerin yanında Google, Chrome 52’nin 48 farklı güvenlik düzeltmesini getirdiği ve diğer performans özelliklerini sunduğunu kaydediyor. Google bunlarla ilgili detayları yakın gelecekte açıklayacak. Güncelleme yapmak için Ayarlar menüsü altında bulunan Chrome Hakkında seçeneğine tıklamanız yeterli oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER