Teknoloji

Chrome uygulama başlatıcı Google tarafından gelecek sürümlerde kaldırılıyor

chrome uygulama başlatıcı

chrome uygulama başlatıcı

Google Chrome Windows, OS X ve Linux sürümlerinde yer alan uygulama başlatıcısı kaldırılıyor. Eğer Chrome uygulama başlatıcısının ne olduğunu bilmiyorsanız, işte Google siz bunu bilmediğinizden dolayı söz konusu özelliği kaldırmaya karar verdi.

Chrome uygulama başlatıcı, bilgisayarın görev çubuğu veya dock bölümüne yerleşen, Chrome uygulamalarına hızlı erişim sağlayan bir ikon. Google bunu getirerek masaüstü ve web uygulamaları arasındaki sınırı biraz olsun bulanıklaştırmak istemişti.

Ne var ki, Google kullanıcıların Chrome içindeki uygulamaları doğrudan internet tarayıcısı içinden açmak istediklerini fark ettiğini ve bu nedenle söz konusu özelliği yok etmeye karar verdiğini dile getirdi. Buna rağmen uygulama başlatıcısı, temel parçası olduğu Chrome OS’te yer almayı sürdürecek.

Uygulama başlatıcısı önümüzdeki birkaç ay içinde Chrome’dan silinmeye başlanacak. Birkaç hafta içinde Google bunu Chrome’un bir parçası olmaktan çıkaracak. Temmuz ayında da bu özelliğin var olduğu kişilerin sistemlerinden tamammen silinecek.

Söz konusu özelliğin kaldırılması tam da Google’ın Chrome’u basitleştirmek ve hızlandırmak için yöntemler aramayı sürdürdüğü bir zamana denk geldi. Son zamanlarda Chrome yavaşlığı ve sistem kaynaklarını fazla tüketmesi nedeniyle eleştiriliyordu. Geçen yılın sonlarında da Google Chrome’un masaüstü bildirim merkezi ikonunu aynı nedenle, kimse kullanmadığı için kaldırmıştı. Ancak o zamanlar bunu kullanıcıların deneyimlerini sadeleştirmek için yaptığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER