Teknoloji

Chrome Android videoları daha hızlı yüklüyor, daha az güç tüketiyor

Chrome Android

chrome androidGoogle bu hafta içinde Chrome Android uygulaması için yeni bir versiyon yayınlıyor. Bu yeni versiyon mobil internet tarayıcısında video içeriklerin yüklenmesine yönelik önemli değişiklikler getiriyor. Google, 52 versiyon numaralı Chrome Android uygulamasında oynatma hızı ve güç verimliliğine odaklanan bazı düzenlemeler yaptı. Web videolarının başlangıçta yükleme için bekletilmesi yerine daha hızlı şekilde oynamaya başlaması bekleniyor.

Google, sonuç olarak pilin de daha uzun süre dayanacağını iddia ediyor. HTML5 videolar da Chrome’un Veri Tasarruf Modu ile birlikte veri tüketiminde yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlayacak. Videonun daha az yüke sahip bir versiyonu kullanıcılara yayınlanacak. Chrome Android 52 sürümünün bu hafta içinde dağıtıma çıkması bekleniyor.

Ayrıca Google, Chrome masaüstü uygulamasında da benzer değişiklikleri yapmayı planlıyor. Microsoft ve Opera yakın zamanda Chrome’un Windows üzerindeki güç tüketim sorunlarına değinmişti, ancak Google bu kısımları düzeltmek için çalışıyor gibi görünüyor.

Google sözcüsünün The Verge sitesine yaptığı açıklamaya göre, bu yılın başından bu yana Windows 10’da video oynatmalarının GPU/CPU güç tüketimindeki etkisinde yüzde 33’e varan bir iyileştirme kaydedildi. Chrome 53 sürümüyle birlikte, internet üzerindeki çoğu videonun oynatımıyla ilgili güç tüketimi açısından diğer internet tarayıcılarıyla aynı seviyeye gelineceği belirtildi. Chrome 53’ün gelecek ayın başlarında yayınlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER