Teknoloji

Chrome Android için site izinlerini daha kolay yönetme imkanı

google chrome android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, site bazında izinlere erişmeyi ve yönetmeyi kolaylaştırmak amacıyla Android için Chrome’un izin kontrollerini güncelliyor.

Android kullanıcıları için Chrome’da sunulan güncelleme, bir sitenin hangi bilgilere erişip erişemeyeceğini değiştirmeyi daha hızlı hâle getiriyor. Kilit düğmesine dokunmak, ardından İzinler’e dokunmak, sitenin neye erişmesine izin verildiğinin bir listesini gösteriyor. Üstelik bunları istediğiniz gibi etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kontrolleri sunuyor. Ayrıca Google, siteyi göz atma geçmişinizden silmenize izin verecek bir özelliğin yolda olduğunu söylüyor. Ve bunun son 15 dakikalık göz atma kaydını silmenize olanak tanıyan özelliğiyle aynı tabiatı paylaştığını vurguluyor.

chrome android site izin kontrolleri

Bunlara ek olarak Google, adres çubuğuna yazabileceğiniz komutlar olan bazı yeni gizlilik ve güvenlik odaklı Chrome Eylemlerini de sunuyor. Örneğin, “geçmişi sil” yazmak, geçmişinizi silmek için bir düğmeyi karşınıza çıkaracaktır.

Üstelik Google şifrelerinizi, uzantılarınızı ve daha fazlasını hızlı bir şekilde taramanıza olanak tanıyan bir “güvenlik kontrolü” eyleminin yanı sıra güvenlik ayarlarınızı veya senkronizasyonu yönetmenize olanak tanıyan yeni eylemler ekliyor. Bu işlemler, bu hafta içinden itibaren masaüstü için Chrome’da kullanılabilir olmaya başladı.

chrome eylemleri

Ayrıca Google’ın blog yazısında, Site İzolasyonunu genişletecek ve kimlik avı algılama performansını iyileştirecek daha kapsamlı bir güvenlik güncellemesinden de bahsediliyor.

İLGİLİ HABERLER