Teknoloji

Google’ın I/O 2021’de duyurduğu yeni güvenlik özellikleri

google arama geçmişi güvenlik

Google, I/O 2021 etkinliğinde en son aramalarınızı hızla silmenizi sağlayacak bir özellik dahil olmak üzere bazı gizlilik özelliklerini duyurdu. Profil simgenize dokunduğunuzda, arama geçmişinizin son 15 dakikasını silmenizi sağlayan bir seçenek göreceksiniz. Siz onlar için bir hediye bulmaya çalışırken partneriniz içeri girdiğinde bu işinize yarayabilir.

Bunun dışında, Google Fotoğraflar’da şifre korumalı bir Kilitli Klasör olacaktır. Bu, bir arkadaşınıza resimlerinizi göstermek veya telefonunuzdaki bir albümde gezinmeleri için telefonunuzu vermek istediğinizde bazı fotoğrafları gizli tutmanıza izin verir. Kilitli Klasör içindeki resimler ızgara görünümünde veya paylaşılan albümlerinizde görünmez. Bu özellik, bu yılın ilerleyen zamanlarında daha fazla Android cihazda kullanıma sunulmadan önce Google Pixel telefonlarda sunulacak.

Google Haritalar’da, Zaman Çizelgenizde ziyaret ettiğiniz yerleri görüntülediğinizde, konum geçmişi seçeneğinin açık olduğuna dair bir hatırlatma görürsünüz. Bunu doğrudan Zaman Çizelgesi’nden kapatabileceksiniz.

Bu arada Android 12, Android Private Compute Core ile işletim sistemine entegre edilmiş gizlilik korumasına sahiptir. Google, bunun “tasarım gereği özel olan yeni teknolojileri tanıtmasına ve kişisel bilgilerinizi telefonunuzda güvende, gizli ve yerel tutmamıza” izin vereceğini söylüyor. Şirket, Private Compute Core’un Canlı Altyazı, Şimdi Yürütülüyor ve Akıllı Yanıt gibi özellikleri etkinleştirdiğini söylüyor, çünkü bunlar için gereken ses ve dil işleme tamamen cihazınızda gerçekleşiyor.

Android 12 uygulamaların mikrofonunuzu, kameranızı veya konum bilgilerinizi ne zaman kullandığını gösteren bir zaman çizelgesi içeren bir gizlilik panosuna sahip olacaktır. Göstergeler, mikrofonunuzun veya kameranızın ne zaman kullanıldığını gösterir. Basit kontroller sayesinde bu donanım bileşenlerine erişimi devre dışı bırakabileceksiniz. Ek olarak, tam konumunuz yerine yaklaşık konumları uygulamalarla paylaşabileceksiniz.

Ayrıca Google, Chrome’un yerleşik şifre yöneticisi için bir güncelleme yaptığını da duyurdu. Şirket, şifrelerinizden birinin ele geçirildiğinden şüphelenirse, Google Asistan şifrenizi değiştirmenize yardımcı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER