Teknoloji

Chrome Android uygulaması tüm sekmeleri kapatmadan önce kullanıcıları uyaracak

chrome ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pek çok kişi mobil internet tarayıcısındaki sekmeleri uzun süre boyunca açık tutup daha sonra toplu şekilde kapatmayı tercih ediyor. Ancak bu durum bazen kapatılmaması gereken bir sekmenin de yanlışlıkla kapatılmasına neden olabiliyor. Chrome Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme, söz konusu hatanın yol açtığı paniği azaltacak gibi görünüyor.

Android Police sitesinin haberine göre, Chorme’un Android uygulamasının 100. sürümünün Canary versiyonunda yeni bir uyarı bulunuyor. Tüm sekmeleri aynı anda kapatmak isteyenlere artık bundan emin olup olmadıkları soruluyor.

Chrome’un masaüstü versiyonunda kullanıcılar pencereyi kapattıklarında tüm sekmeler otomatik olarak kapatılıyor. Ancak bunun dışında tüm sekmeleri temizlemek pek kolay olmuyor. Android uygulamasında ise “tüm sekmeleri kapat” yazısına yanlışlıkla dokunmak, sekmelerin ani kaybına yol açabiliyor.

Canary sürümleri kararlı olmadığı için bu özelliğin daha iyi şekilde kullanılabilmesi adına daha sonraki sürümleri beklemekte fayda var. Buna ek olarak, Google’ın söz konusu uyarının sunumunu daha sonraki sürümleri değiştirebileceğini de belirtmek gerekiyor.

Chrome Android uygulaması için hazırlanan bu yeni güncelleme küçük olsa da, kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir değişiklik olarak değerlendirilebilir. Bu uyarı sayesinde Android telefon sahiplerinin tarayıcılarının geçmişinde ihtiyaç duydukları web sayfasını didik didik aramasına gerek kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER