Teknoloji

Chrome 88 güncellemesi her zamankinden çok daha önemli; hemen yükleyin

chrome ios

Chrome’un en son sürümüne güncelleme yapmak şimdi her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Google’ın internet tarayıcısının perşembe günü yayınlanan 88.0.4324.150 sürümü, arama devinin aktif olarak kötüye kullanıldığını söylediği bir güvenlik açığını düzeltti. Güncelleme şimdi Windows, Mac ve Linux’ta kullanımda bulunuyor.

Google, “kullanıcıların büyük bir kısmının düzeltmeyi yüklemesine kadar” CVE-2021-21148 güvenlik açığı hakkında belirli detaylar vermeyeceğini söyledi. Ancak ZDNet, Google’ın hatanın bildirildiğini söylediği tarihin (24 Ocak), Google’ın Tehdit Analizi Grubu’nun kısmen Chrome’daki yamalanmamış bir güvenlik açığına dayandığı görünen bir bilgisayar korsanlığı girişimini kamuya açıklamasından yalnızca bir gün önce olduğunu belirtiyor. Kuzey Kore merkezli ve hükümet destekli bilgisayar korsanlarının, hedeflerini cezbetmek için bir blog kurduklarını, bu da tamamen yamalı yazılım çalıştırsalar bile makinelerine bulaşacağını söyledi.

Düzeltilen hatadan bağımsız olarak, Chrome’un en son sürümünü çalıştırdığınızdan emin olmak normalden daha önemlidir. Temel olarak tarayıcının güncelleme süreci otomatik olsa da, işleri hızlandırabilir ve “Google Chrome Hakkında” ekranı üzerinden güncelleme işlemini elle başlatabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER