Teknoloji

Chrome 75 Android sürümüyle koyu tema seçeneği göz önüne çıkıyor

google chrome

Chrome Android sürümü geçtiğimiz nisan ayında yayınlanan 74 numaralı versiyon ile birlikte koyu tema desteğini kazanmıştı. Ne var ki, bu özellik bir bayrak arkasına gizlenmişti. Yani, neredeyse hiçbir kullanıcının bu özelliğin varlığından haberi yoktu.

Google Android için Chrome 75 sürümünün dağıtımına başladı. Bu sürümle birlikte koru tema seçeneği internet tarayıcısının Ayarlar menüsüne geliyor. Böylelikle isteyen herhangi bir kullanıcı bunu görüp istediği takdirde etkinleştirebilecek.

Cihazınız Pil Tasarrufu moduna geçtiği zaman, Chrome önceden saptanmış biçimde otomatik olarak koyu temaya geçiş yapıyor. Ancak istediğiniz takdirde her zaman açık veya koyu modu kullanma imkanınız da bulunuyor.

Bu arada Google, Chrome’a bir şifre oluşturucusu ekledi. Şifre giriş kutusuna tıklattığınızda, alt kısımda yeni bir çubuk göreceksiniz. Anahtar simgesine tıklatarak o site için kaydettiğiniz tüm şifreleri görebilirsiniz. Bunun hemen yanında da “Güçlü şifre öner” şeklinde bir seçenek bulunuyor. Eğer bunu seçerseniz, sizin için bir şifre otomatik olarak oluşturulacaktır.

Chrome 75 ile Level 2 Web Share API desteği de geliyor. Bu sayede web siteleri Android’deki yerel Paylaş menüsüne görüntü gibi dosya paylaşımlarında bulunabilecekler. Daha önce bu yolla sadece metin ve web sitesi paylaşımı yapılabiliyordu. Yine de, web sitelerinin bu özellik için destek sunması gerekecek.

Android için Chrome 75 birtakım ufak tefek iyileştirmelerle birlikte geliyor. Bu bağlantıda tüm değişikliklerin listesini bulabilirsiniz. Yeni sürümün gelecek birkaç hafta içinde telefonunuza ulaşmış olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER