Teknoloji

ChatGPT’nin yeni özelliği kişiye özel deneyimi artırıyor

chatgpt android

ChatGPT’nin son eklenen özelliği, kullanıcıların bu yapay zekâya (AI) kendileri hakkında özel bilgiler vermesine olanak sağlayarak, daha az miktarda komut yazmasına yardımcı olmayı hedefliyor. “Özel talimatlar” olarak adlandırılan bu yeni özellik, kullanıcıların sohbet botlarına her zaman kendileri hakkında neleri bilmesi gerektiğini ve nasıl yanıt vermesini istediklerini belirtmelerine olanak tanır.

Bu özellik, beta aşamasında olup, ChatGPT’nin kullanıldığı her yerde çalışabilir, özellikle mobil cihazlarda oldukça faydalı olabilir. Şimdilik sadece ChatGPT Plus aboneleri için kullanılabilir durumda. Ne var ki, henüz Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nde hizmete sunulmamış. Ancak yakın zamanda bu bölgelerde de kullanılabilir olması umuluyor.

ChatGPT’yi açtığınızda, hakkınızda pek çok şey bilmediğini söyleyen OpenAI’den Joanne Jang, “Yeni bir konuşma başlattığınızda, geçmişte konuştuğunuz her şeyi unutuyor. Ancak, tüm konuşmalara uygulanabilecek şeyler var.” diyor.

Jang, bir öğretmenseniz ve “3. sınıf öğretmeniyim” bilgisini özel talimatlarınıza eklerseniz, Ay hakkında ilginç bilgiler istediğinizde, botun yanıtını doğru yaş grubuna göre özelleştirebileceğini belirtiyor. Eğer bir aile için altı kişiye yemek pişiriyor ve alışveriş yapıyorsanız, özel talimatlarınıza bu bilgiyi ekleyerek, ChatGPT’nin doğru porsiyonları önermesini sağlayabilirsiniz. Eğer sadece belirli bir dilde kod yazıyorsanız, özel talimatlarınız ChatGPT’ye her zaman sizin tercih ettiğiniz şekilde kod yanıtları vermesini söyleyebilir.

Jang, özel talimatları, sorgularınıza sürekli bir giriş paragrafı eklemek gibi düşünmenin en kolay yol olduğunu belirtiyor. Tüm bağlamı ve gereken bilgileri içeren uzun bir soru oluşturmak yerine, bu bağlamı ve bilgileri özel talimatlarınıza ekleyebilirsiniz ve bu bilgiler her seferinde orada olacaktır.

Kullanıcıların özel talimatlarını nasıl oluşturacakları ve ChatGPT’nin bunları nasıl yorumlayacağı hala belirsiz. Bu talimatları eklemek, sorgunuzun karmaşıklığını artırabilir ve böylece ChatGPT’yi yanlış bilgi verme veya bilgi uydurma olasılığını artırabilir.

Jang, özel talimatlarının daha dinamik ve etkileşimli olabileceğini belirtiyor. ChatGPT’ye kendiniz hakkında bilgi vermelisiniz ve ChatGPT de sizin hakkınızda bilgi öğrenmelidir. Tüm bu bilgilerin kolayca erişilebilir ve kişisel tercihlerinize göre ayarlanabilir olması gerekiyor.

OpenAI, özel talimatlarınızın sistem güvenlik araçlarını devre dışı bırakmamasını sağlamayı planlıyor. Şirket ayrıca talimatlarınız ve sorgularınızdan her türlü kişisel tanımlama bilgisini kaldırmayı deneyeceğini belirtiyor.

Jang, bu özelliğin amacının, ChatGPT’nin sizi daha iyi tanımasını ve böylece daha hızlı ve daha yardımcı bir sanal asistan olmasını sağlamak olduğunu söylüyor. Her iyi asistanın işinin bir parçası, sizin neye ihtiyacınız olduğunu, neyin önemli olduğunu ve ne zaman olduğunu bilmektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER