Teknoloji

İnternetten müzik dinleme geçen yıl ikiye katlandı

avrupa birligi spotify apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-iphone-6-200315

Official Chart Company’ye ait rakamlar, internetten müzik dinlemenin Birleşik Krallık’ın en popüler müzik tüketim yolu haline geldiğine gösteriyor. 2015’in ilk 6 ayında Birleşik Krallık’ta yaşayanların Spotify, Deezer ve Google Play gibi servisler üzerinden 11.5 milyar şarkı dinlediği belirtildi. 2014’ün aynı döneminde bu rakamın 6.4 milyar seviyesinde olmasıysa kaydedilen büyümeyi gösteriyor. Araştırmada YouTube ayrı bir kategoride yer alıyor ve YouTube üzerinden 12.5 milyar şarkı dinlenmesi platformun gücünü sergiliyor.

Söz konusu rakamların Apple Music öncesindeki dönemde kaydedildiğini de ayrıca belirtmekte fayda var. British Phonographic Industry CEO’su Geoff Taylor’a göre, Apple Music çevrim içi müzik sektörüne biraz daha ivme kazandıracak.

Milyonlarca evde istenilen şarkıya her an ulaşılması keyfinin ve konforunun yaşandığını belirten Taylor, müzik severlerin yeni dünyalar keşfettiğini dile getirdi. Taylor, son dönemde insanların plak ve CD koleksiyonu yapmanın hazzını da yeniden keşfettiğine dikkat çekti. Mark Ronson ve Bruno Mars’ın ortak çalışması ”Uptown Funk”, 2015’in ilk 6 ayında Birleşik Krallık’ta internetten en çok dinlenen şarkı oldu. Popüler şarkı internet aracılığıyla 45 milyon kez dinlendi.

İLGİLİ HABERLER