Teknoloji

Çeşitli Apple servislerine erişimde sıkıntılar yaşanıyor

apple siri

Bazı kullanıcıların birçok Apple servisine erişimde sıkıntı yaşadıkları söyleniyor. Apple’ın sistem durumu sayfasında, aralarında App Store, Apple Music, Apple TV+, Podcast’ler ve bazı Apple Maps servislerinin de bulunduğu birçok servis için kesinti uyarısı yer alıyordu. Hatta öncesinde iMessage, iCloud Mail ve iCloud Anahtar Zinciri için de hata uyarısı veriliyordu. Apple, bunları birer birer çözmeye ve renklerini yeşile çekmeye başladı.

Bu haberi yayına hazırlarken, saat 22.20’de Apple’ın yukarıda bağlantısını verdiğimiz sayfasını kontrol ettiğimizde, mevcut 9 servis kesintisinin bulunduğu, 18 kesintinin ise çözüldüğü bilgisi veriliyor. App Store, Apple Arcade, Apple Fitness+, Apple Music, Apple TV+, AppleCare on Device, iTunes Store, Podcast’ler ve Radyo için kesintinin devam ettiği belirtiliyordu.

apple

Bu servislerin büyük bir kısmını kontrol ettiğimizde, sorunsuz şekilde erişebildiğimizi gördük. Bu durumda erişim problemlerinin kapsamının ülkeden ülkeye veya bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz.

Bu arada Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın kurumsal ve perakende sistemlerinin de kapalı olduğunu ve r/sysadmin alt dizininde bazılarının Apple’ın işletme yöneticisi portalına giremediklerini bildiriyor. WhatsAppBetaInfo‘dan bir tweet, sorunların diğer uygulamaları bile etkileyebileceğini ortaya koyuyor. Örneğin, sohbet geçmişinizi iCloud’a yedeklemeye çalışmak düzgün işlemeyebilir.

İLGİLİ HABERLER