Teknoloji

CES 2022’ye katılan 16 farklı İTÜ ARI Teknokent girişimi

ces 2022 itü arı teknokent

İTÜ ARI Teknokent’in firma ve girişimleri, dünyanın en önemli teknoloji fuarları arasında yer alan CES 2022 kapsamında yeni teknolojilerini dünya ile paylaşacak.

Bu yıl CES 2022’de yer alacak İTÜ ARI Teknokent girişim ve firmaları şöyle sıralanıyor:

  • IUGO: Araç telemetrisi teknolojilerini sürücü davranışı seviyesine taşıyarak, araç takip sektörünün dinamiklerini sürücü alışkanlıklarını öğrenme modeline dönüştürerek güvenli sürüş çözümleri sağlıyor.
  • Acrome: Akademi kullanımına yönelik donanım, yazılım ve entegre bir eğitim yazılımı ile dünya çapında uygulamalı robotik deneyler ve eğitim sağlıyor.
  • Archmir: Oto kaza hasar süreçlerini yapay zeka ve görüntü işleme teknolojileriyle uçtan uca dijitalleştiriyor.
  • Avokadio: Nefes gazlarını ölçerek kullanıcıların sağlığını takip etmesine, beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek daha sağlıklı yaşamasına ve kronik hastalıların engellenmesine yardımcı oluyor.
  • Büyütech: Araçların dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayan akıllı kamera sistemleri geliştiriyor.
  • Eyedius: Görüntüleri otomatik anlamlandırma teknolojileri ile akıllı güvenlik çözümleri sunuyor.
  • Syntonym: Kameralardan gelen görsel verileri GDPR-KVKK uyumlu bir şekilde veriye metrik kaybı yaşatmadan anonimize eden bir yapay zeka platformudur.
  • Teleporter VR: Sanal gerçeklik teknolojisini temel alan ve kullanıcılara gerçek zamanlı ortam deneyimi yaşatmayı hedefleyen bir canlı VR yayın sistemidir.
  • VenueX: Perakendecilerin mağaza ürün, stok, adres ve iç mekan haritalarını mağaza yakınında çevrimiçi arama yapan tüketicilere sergilemelerini sağlıyor.
  • Vsight: Artırılmış gerçeklik ile uzaktan destek ve bakım yazılım platformu ile firmaların işlemlerini uzaktan geçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor.
  • WalkOVR: Sanal gerçeklik gözlüklerini takan herkesin yer değiştirmeden serbestçe hareket edeceği bir kontrol platformu ve ara yüzü yapımıdır.
  • Counterfake: İnternette ve sosyal medyada satılan sahte veya taklit ürünleri yapay zeka destekli akıllı algoritmalarla bulup, bunları marka sahiplerine haber veren bir yazılım sağlıyor.
  • Numondial Dijital: Geliştirdiği WebRTC ve AI destekli çoklu kanal iletişim ve CRM platformunu SaaS olarak yerel ve global kuruluşlara kesintisiz ve benzersiz iletişim olanakları sunuyor.
  • Octo Networks: Kurumların kendi uygulamasına sahip olarak topluluğunu yönetebileceği ve geliştirebileceği topluluk yönetim platformu sunuyor.
  • Ravinspect: Depolarda envanter kontrol ve stok sayım süreçleri için tamamen otonom drone sistemleri geliştiriyor.
  • RePG Enerji: Havanın içindeki bağıl nem ve ısı değişiminden faydalanarak elektriğe dayalı güç üretiyor.

İTÜ ARI Teknokent’ten CES 2022’ye katılacak gidecek 16 girişimin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın organize ettiği 30 girişimlik pavilyon arasında ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin 5 girişimlik desteği arasında yer almasının gurur verici olduğu belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak hem ülkemizde hem de uluslararası ölçekte fark yaratmak çok önem verdiğimiz konulardan biri. Kuruluşumuzdan bu yana odak noktamızı oluşturan uluslararası iş birlikleri, 20. Yılımızı kutlayacağımız bu yıl da odağımızda olacak. İTÜ ARI Teknokent olarak İTÜ Maslak kampüsündeki 10 binamızda 120.000 m2’lik kapalı alanda bünyemizdeki 243 teknolojik; 83 akademik firmamız ile yürüttüğümüz çalışmalar ve faaliyetler sayesinde kuruluşumuzdan bu yana firmalarımızın toplam cirosu 29 milyar TL; toplam ihracatı ise 866 milyon dolara ulaştı. İTÜ Çekirdek, İTÜ Magnet ve Innogate programlarımız kapsamında desteklediğimiz 10.000 ‘den fazla girişimden birçoğu dünyada ses getiren başarı hikayeleri elde etti. Bu motivasyonlarla Türkiye’nin gelişimini destekleyen girişimlerimizin, küresel olarak büyümesini ve gelişmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CES’e katılacak girişim ve firmalarımız global faaliyetlerimizi ve iş birliklerimizi artırma vizyonumuzu destekleyerek, fuara damga vuracak ve Türkiye’yi temsil edecek.” vurgusu yaptı.

Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak bu girişimcilerimizi destekleyecek ve arkalarında olacağız. Başarı hikayelerinin Türkiye’nin genç ‘yenilikçi girişimci’ ağına büyük bir motivasyon kaynağı olacağına inancım tam. Uluslararası ölçekte başarılar için bu tip desteklere ve ‘arkan’ olmaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER