Teknoloji

Careem siber saldırıya uğradığını doğruladı

uber careem

careemTürkiye’de de faaliyet gösteren Dubai merkezli özel ulaşım servisi Careem, 14 Ocak tarihinde bir siber saldırıya maruz kaldığını açıkladı. Söz konusu saldırıda servisin hem kullanıcılarına hem de sürücülerine ait bilgilerin hedeflendiği belirtildi.

The National’da yer alan habere göre, saldırıda servisin 14 milyon kullanıcısı ve 558 bin sürücüsüne ait veriler hedeflendi. Hedeflenen verilerin ise müşteri isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları ve yolculuk bilgileri olduğu ifade edildi.

Şirket maruz kaldığı siber saldırıyla ilgili olarak kullanıcılarına bir e-posta gönderdi. Söz konusu e-postanın metni şirketin blogunda da yayınlandı. İlgili yazıda, saldırının tespit edilmesinin ardından gerekli önlemlerin vakit kaybetmeden alındığı ve saldırganların güvenlik açığı bulunan sistemlere erişiminin engellendiği belirtildi. Şirket saldırıyı aydınlatmak için bir siber güvenlik şirketi ve kolluk kuvvetleriyle birlikte bir iç soruşturma başlattığını duyurdu.

Careem tarafından yapılan açıklamada kredi kartı bilgilerinin ve şifrelerin saldırıdan hiçbir şekilde etkilenmediğinin altı çizildi. Şirket söz konusu bilgilerin üçüncü taraf bir şifreli sunucuda saklandığını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER