Teknoloji

Canon PowerShot SX740 HS kompakt kasada 4K kayıt imkanı sunuyor

Canon PowerShot SX740 HSAkıllı telefon teknolojisinin ilerlemesi, mobil cihazların kamera performansını dijital kameralarınkine iyiden iyiye yaklaştırdı. Ancak bu durum, dijital kamera pazarının yok olmasına yol açmadı. Aksine pazarın giriş segmenti bile canlılığını belli bir seviyede korumayı başardı. Kamera üreticilerinin kompakt cihazlara üst sınıf DSLR kameralarda görülebilecek özellikler yerleştirmesi, bu durumun önemli faktörleri arasında yer alıyor. 4K video kaydı yapabilen Canon PowerShot SX740 HS bu yaklaşımın en güncel örneği olarak gözler önüne çıktı.

Canon yeni kamerası ile akıllı telefon fotoğrafçılığından uzaklaşmanın kolay ve eğlenceli olacağına inanıyor. Kameranın akıllı telefon fotoğrafçıların işini kolaylaştıracak özelliklerle donatılması da şirketin hedef kitlesinin kim olduğunun daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Örneğin, PowerShot SX740 HS’in 3 inçlik LCD paneli 180 derece döndürülebiliyor. Böylelikle kullanıcıların kolaylıkla özçekim yapmasına yardım ediliyor. Wi-Fi ve Bluetooth’un varlığı ise çekilen fotoğrafların ve kaydedilen videoların rahatlıkla akıllı telefona gönderilmesini mümkün kılıyor.

Canon PowerShot SX740 HS, doğal olarak, bir akıllı telefonda bulunması zor özellikler de barındırıyor. Bunlardan biri olan DIGIC 8 görüntü işlemcisi, 20.3 megapiksel CMOS sensörün arkasındaki beyin işlevini görüyor. Bu sensör ile saniyede 7.4 kare 4K görüntü kaydı yapılabiliyor.

Kamerada 24-960 mm. lense eş seviyede 40x optik yakınlaştırma yapabilen bir lens bulunuyor. Çift algılı görüntü sabitleme özelliğinin varlığı sayesinde yakınlaştırma maksimum seviyedeyken titremenin görüntüyü bozması engelleniyor. Canon PowerShot SX740 HS açılabilen formda bir yerleşik flaş barındırıyor.

Canon PowerShot SX740 HS, bu ayın sonlarına doğru satışa sunulacak. Gümüş ve siyah renk seçenekleri bulunan kameranın yurt dışındaki fiyat etiketinde 400 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER