Teknoloji

Canon EOS RP daha küçük ve hafif bir aynasız kamera olacak

canon eos rp

Canon, EOS R‘ın çıkışının üstünden çok fazla zaman geçmeden ikinci full-frame aynasız kamerasını çıkarmaya hazırlanıyor. Canon EOS RP, Nokishita tarafından sızdırılan bir dizi fotoğraf sayesinde ortaya çıktı. Sony, Nikon ve son olarak Panasonic gibi her biri birbirine benzeyen modeller çıkaran üreticilerin aksine, Canon EOS RP’ye has bir tasarımı sunuyor. Üstelik bunu EOS R’dan da önemli derecede küçük ve hafif bir gövde geliştirerek yapıyor.

EOS RP, R’ın 657 gram ağırlığının aksine 485 gram gibi çok daha hafif bir gövdeyle gelecek. Aynı zamanda R’ın 136 x 98 x 84 mm’lik boyutlarının aksine 132.5 x 85.0 x 70.0 mm’lik boyutlara sahip olacak. Görüldüğü üzere Canon, yeni makinesini hem boyut hem de ağırlık açısından epey kırpacak gibi görünüyor. Apotelyt tarafından yapılan boyut karşılaştırması da bunu gösteriyor:

canon eos rp vs canon eos r

Nokishita, Canon EOS RP’nin 26.2 megapiksel full-frame CMOS sensöre sahip olacağını, aynı zamanda Canon’un simge niteliğindeki dual-pixel otomatik odak sistemi ve DIGIC 8 görüntü işlemcisini barındıracağını söylüyor. Sürekli çekim saniyede 5 karelik en yüksek değere sahipken, yerel ISO aralığının da 100-40000 olduğu belirtiliyor. Bu değer EOS R’da da aynı.

CanonRumors’a göre, EOS RP yurt dışında 1499 ya da 1599 dolara satılacak. Bu da onun Canon’un yeni aynasız ürün serisinin ana akım oyuncusu olacağını gösteriyor. Canon, bu kamerayı 14 Şubat tarihinde tanıtacak. Aynı zamanda kamerayla birlikte aşağıdaki beş yeni lens seçeneği de duyurulacak:

  • Canon RF 85mm f/1.2L USM
  • Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USM
  • Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USM
  • Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USM
  • Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM

Birlikte çıkacak lenslerle, Nikon’un şu anda Z6 ve Z7 için sunduklarından çok daha geniş bir lens desteği bulunacak. EOS R, özellikler ve performans bakımından ikilinin daha yetenekli üyesi olmayı sürdürecek. Ancak daha ucuz bir aynasız kamera arayanlar için EOS RP daha uygun bir seçenek olacak gibi görünüyor.

EOS RP ile ilgili daha fazla ayrıntıyı 14 Şubat’taki lansmanda öğrenmeyi planlıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER