Teknoloji

Canon Cliq serisiyle Fujifilm’in Instax serisine yanıt veriyor

canon ivy cliq plus

Canon Cliq serisi altında sunduğu yeni fotoğraf makineleriyle Fujifilm‘in Instax serisi mini-filmli fotoğraf makinelerine meydan okumaya hazırlanıyor. Anında baskı imkânı veren bu makineler, özellikle sosyal medyayı etkin biçimde kullananlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Canon’un iki yeni Ivy Cliq serisi fotoğraf makinelerinin her biri 10 adet Zink film taşıyabiliyor. Çekilen fotoğrafları CLIQ+ Instant Camera Printer + uygulaması aracılığıyla akıllı telefonlarda görüntülemek de mümkün oluyor. Optik vizöre sahip fotoğraf makineleriyle birlikte pili şarj edebilmek için bir USB kablosu da sunulacak.

Ivy Cliq+ iki fotoğraf makinesi arasında üst segmenti temsil ediyor. Bu model Avrupa’da Zoemini S ismiyle satışa sunulacak. 8 megapiksel çözünürlüklü sensöre sahip Ivy Cliq+ 2 x 2 ve 2 x 3 baskı seçenekleri sunacak. MicroSD kart yuvası da bulunan fotoğraf makinesi, LED ışık halkalı bir selfie aynası da barındırıyor. Böylelikle kullanıcıların selfie çekmesi kolaylaşacak.

Ivy Cliq+, 10 adet baskı kağıdıyla birlikte nisan ayında satışa sunulacak. Fiyat etiketinde 159.99 dolar yazacak. Fotoğraf makinesi için kullanıcılar İnci Beyazı, Safir Mavisi ve Yakut Kırmızısı renk seçenekleri arasından seçim yapabilecek.

İkilinin diğer üyesi Canon Ivy Cliq ise Avrupa’da Zoemini C adıyla piyasaya sürülecek. 5 megapiksel çözünürlüklü bir sensöre sahip Ivy Cliq, büyük kardeşiyle aynı baskı seçeneklerini sunuyor. MicroSD kart ve selfie aynası da taşıyan fotoğraf makinesinde LED ışık halkası bulunmuyor. Ivy Cliq nisan ayında 99 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek.

İLGİLİ HABERLER