Manşetler

Huawei Eyewear Akıllı Gözlük Ön İnceleme – Video

huawei eyewear

Huawei P30 serisi lansmanında bir de akıllı gözlük gösterdi. Gentle Monster ile iş birliğine giden şirket, Huawei Eyewear adlı bir gözlük serisi de duyurdu. Akıllı gözlük serisi altında güneş gözlüğünden kalın veya ince çerçeveli görme gözlüklerine kadar farklı seçenekler bulunuyor.

Huawei’nin akıllı gözlüğünde herhangi bir görsel geri bildirim yok. Yani bir ekran veya görüntü çıkışı sağlayan birim bulunmuyor. Bunu akıllı yapan unsur, her iki sapında barındırdığı hoparlör ve mikrofonlar. Bu sayede gözlüğü telefon çağrılarını cevaplamak ya da sanal asistana sorgular için kullanmak mümkün oluyor.

Gentle Monster gibi stil konusunda yüksek seviyede bulunan bir şirketle iş birliği yapılınca, üretilen gözlükler de gayet şık görünüyor. Mikrofon veya hoparlör iyi biçimde gizlenmiş. Bu nedenle uzaktan bakanların bir elektronik aygıt taktığınızı anlaması kolay olmayacaktır.

Huawei Eyewear’ın beyaz renkli bir kılıfı da bulunuyor. Normal gözlük kılıflarına göre daha büyük olan bu kılıf, gözlüğü şarj etmek için kullanılıyor. İçinde kendi pili var, alt kısmında yer alan port üzerinden de şarj edilebiliyor. Kılıfı biraz kaba bulduğumuzu söylemeliyiz. Bu kılıfı ceket cebinde taşımak kolay olmayacaktır. Bu hâliyle yanınızda taşımaktan daha çok evde, gözlüğü şarj etme amaçlı bir aksesuar olarak tutabilirsiniz.

Huawei Eyewear, Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlanıyor ve yukarıda belirttiğimiz telefon görüşmesi veya asistan komutları gibi işlevleri gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Huawei Eyewear yaz aylarından itibaren satışa sunulacak. Güneş gözlüğü olarak kullanım için Huawei Eyewear ideal görünüyor. Eğer görme gözlüğü kullanıyorsanız, Eyewear’ı buna göre özelleştirmeniz de mümkün. Ancak bu durumda masrafı normal bir gözlüğe göre çok daha fazla olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER