Teknoloji

Boston Dynamics’in son robotu tam da depolara göre – Video

boston dynamics handle

İlginç, bazen de ürpertici robotlarıyla bildiğimiz Boston Dynamics, en son robotunun videosunu yayınladı. Yeni videoda 2017’den bildiğimiz Handle adlı robotunun yeniden tasarlanmış bir versiyonunu görüyoruz. Görünüşe göre, robot kutuları üst üste dizme konusunda çok yetenekli görünüyor.

İlk Handle robotu, Boston Dynamics’in robotlar hakkındaki deneyimini tekerlekli robotlara aktarmak için kullanılan bir deney niteliğini taşıyordu. Yeni versiyon ise çok daha düzgün görünüyor. Orijinal model daha kullanışlı bir makineye uygulanmış. Yeni robot bir depodaki kutuları kendi başına bir yerden alıp başka bir yere düzgün biçimde yerleştirebiliyor.

Handle gibi robotlar, otomasyon sistemiyle çalışan depolarda fazlasıyla iş yapacaktır. Bir sürü robotun etrafa yayıldığı bir depoda kutular bir yerden başka bir yere zahmetsiz ve düzgünce taşınacaktır.

Teknik açıdan baktığımızda Boston Dynamics, Handle’ın en fazla 13.6 kilogram ağırlıktaki kutuları taşıyabileceğini söylüyor. Videoda taşınan kutular ise yaklaşık 5.5 kilogram ağırlığında, 120 x 150 cm.’lik ebatlarda görünüyor. Yerleşik görüş sistemleri Handle’ın kutuları bulmasını, yerinden kaldırmasını ve hedefine taşımasına yardımcı oluyor.

Boston Dynamics’in diğer birçok projesi gibi, Handle da hâlâ prototip aşamasında bulunuyor. Şirket bunu ticari bir ürüne dönüştürmeye yönelik planlarını henüz açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER