Teknoloji

Canon 8K video kaydı yapabilen tam kare aynasız kamera çıkaracak

canon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon 8K çözünürlüklü video kaydı yapabilen tam kare aynasız kamera geliştireceğini açıkladı. Şirketin ürün planlama şefi Yoshiyuki Mizoguchi, Imaging Resource sitesine verdiği röportajda EOS-R serisine 8K video kaydı yapabilen bir cihaz eklemenin yol haritalarında olduğunu belirtti.

Bu kameranın hazır hâle gelmesi uzun zaman alacak gibi görünüyor. Buna rağmen, Canon’un şimdiden bu konudaki planlarını açıklaması önem taşıyor. 2008’de çıkardığı 5D Mark II ile Full HD döneminin öncülüğünü yapan şirket, 4K desteği konusunda aynı aktifliği sergileyememişti. Canon 2016’da 5D Mark IV ve 1D X Mark II DSLR kameraları çıkarsa da, aynasız kameralarına 4K çözünürlük getirmesi 2018’de tanıtılan EOS M50 ile olmuştu. Yeni EOS R da 4K video kaydı yapabilse de, cihazın teknik yapısının bunun için pek de ideal olmadığına dikkat çekiliyor.

İlk EOS R, video çekim yeteneklerinden bağımsız bakıldığında da sağlam bir orta segment tam kare kamera profili çiziyor. Canon gelecekte çıkaracağı modellerin bu noktanın hem üstünde hem de altında konumlanmasını istiyor. Mizoguchi, bu planla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Çok sayıda EOS R serisi kamera geliştiriyoruz. Ancak tercih edilen özelliklerin çeşitliliği doğrultusunda amatör kullanıcılara daha uygun bir model de sunmayı planlıyoruz. Böylelikle daha geniş bir müşteri grubunun tam kare görüntü kalitesini deneyimlemesini amaçlıyoruz. Profesyonellere yönelik bir modelin geleceği kesin olsa da, bu model ilk sırada olmayabilir.”

İLGİLİ HABERLER