Teknoloji

Calm Bob Ross’un sesiyle kullanıcılarını sakinleştirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

calm bob rossBob Ross’un sunduğu Resim Sevinci programı, tüm dünyada en çok bilinen televizyon programları arasında yer alıyor. Ross’un ölümünden sonra bile tanınmasını sağlayan programı meşhur eden unsurlardan birisi de ressamın sakin ses tonu olmuştu. Bu sakin ses tonu, bir mobil uygulamaya da ilham vermiş gibi görünüyor. Calm Bob Ross’un sesiyle kullanıcılarını sakinleştirmeyi vadediyor.

Calm ünlü ressamın sesiyle insanların uykuya dalmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. “Bob Ross ile Resim” başlığını taşıyan bölümde sunulan hikayeler, Resim Sevinci programından alınan kesitlerden oluşuyor.

Calm’ın uygulamasında Ross’un anlatımını kuvvetlendirmek için fırça darbelerinin, bıçak ile yapılan kazımaların ve palet dokunuşlarının sesi de dinleyicilere aktarılıyor. Bu efekt sesleri, Ross’un sakin ses tonu ve bilgi sözleriyle birleşince ortaya insanı adeta uyuşturan bir kayıt çıkıyor.

Calm Bob Ross açılımında kısa süre içinde başka adımlar da atmayı planlıyor. Yaz mevsimi boyunca Ross’un sesinden iki uyku hikayesi daha sunmaya hazırlanan şirket, kayıtlar ilgi gördüğü takdirde Ross’un sesinden hikayeleri artırmayı düşünüyor.

İLGİLİ HABERLER