Eğlence

Call of Duty: Warzone’da oyuncuları büyük değişim bekliyor

microsoft call of duty

Call of Duty: Warzone oyuncularını 2022’de büyük bir değişim bekliyor. Bu değişimle birlikte serinin en yeni oyunu da oyun severlerin karşısına çıkacak. Call of Duty’ye dair 2022 planlarını paylaşan yapımcı Activision, Warzone için de köklü bir değişimin sözünü verdi. Bu değişimin ana CoD oyunuyla eş zamanlı şekilde tasarlandığı da belirtildi.

Her iki oyunda da yeni bir oyun motoru kullanılacak. Warzone’da oyuncular tamamen yenilenmiş bir oyun alanı ve Sandbox Modu ile karşılaşacak. Sandbox Modu’nda oyuncular açık uçlu etkileşim ve durumlarla karşılaşacak. Ana oyun ise 2019 çıkışlı yenilenmiş Modern Warfare’in takipçisi olacak.

Her iki oyunun geliştirme sürecini de Infinity Ward yürütüyor. Hem Modern Warfare’i yenileyen hem de Warzone’u hazırlayan Infinity Ward olduğu için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Serinin önemli oyunlarını geliştiren Raven, Sledgehammer veya Treyarch’ın sürece ne kadar dahil olacağı bilinmiyor. Ancak bunların hiçbiri süreçte ana rol üstlenmeyecek.

2021 çıkışlı Vanguard’ı Sledgehammer hazırlamıştı. Raven ve Treyarch ise 2020 çıkışlı Black Ops Cold War üstünde çalışmıştı.

Activision’ın açıklaması, Call of Duty’de yenilik görmek isteyenleri sevindirmiş olabilir. Ancak Activision cephesinde işlerin şu sıralarda biraz hareketli olduğunu söylemek gerekiyor. Raven ekibini sendikalaşma nedeniyle cezalandıran Activision’ın Microsoft tarafından satın alınması da Call of Duty serisinin PlayStation’daki geleceği konusunda bazı soru işaretleri doğurmuştu. Blizzard cephesindeki taciz haberleri de gündemi fazlasıyla meşgul ediyor. Bütün bu hareketlilik, ekibin Call of Duty’yi yenilemek adına yaptığı çalışmaları gölgede bırakabilir.

İLGİLİ HABERLER