Eğlence

Microsoft’tan PlayStation sahiplerini sevindirecek Call of Duty açıklaması

playstation call of duty warzone

Microsoft, Call of Duty serisinin ve diğer popüler çapraz platform Activision Blizzard oyunlarının PlayStation üzerinde oynanmaya devam edeceğini açıkladı. Popüler oyunların akıbetiyle ilgili tartışma, Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurmasının ardından başlamıştı.

Microsoft’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Açık olmak gerekirse, Call of Duty’yi ve diğer popüler Activision Blizzard oyunlarını mevcut anlaşma süresince PlayStation’da tutmaya devam edeceğiz. Ayrıca Sony’ye bu oyunları mevcut anlaşma bittikten sonra da PlayStation’da tutacağımızın taahhüdünü verdik. Böylelikle Sony hayranları sevdikleri oyunları oynamayı sürdürebilecek.”

Bu da Call of Duty’nin yanı sıra Diablo ve Overwatch’un da PlayStation’da oynanabileceği anlamına geliyor. Anlaşmanın duyurulmasının ardından Microsoft’un en az iki yıl boyunca Call of Duty oyunlarını PlayStation’a getirme sözü verdiği belirtilmişti.

Bu iki yılın ardından söz hakkı Microsoft’ta olacak. Yazılım devinin Activision Blizzard’ı satın alma sürecinin 6 ila 18 ay sürmesi bekleniyor. Dolayısıyla şirketin oyun politikasıyla ilgili kesin kararları duymak biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Microsoft’un açıklaması şirketin Activision Blizzard oyunlarını başka platformlarda tutmayı istediğini gösterse de, mevcut örnekler aksini işaret ediyor. Yazılım devi geçtiğimiz yıl Bethesda’yı satın Deathloop gibi oyunlar için PlayStation’la yapıla anlaşmaların süreceğinin sözünü vermiş; ancak Redfall ve Starfield gibi oyunları sadece PC ve Xbox’ta oyuncularla buluşturmuştu.

Microsoft tarafından yapılan bu açıklama, şu an için Call of Duty hayranı PlayStation sahiplerini rahatlatacak türden. Ancak oyun dünyasındaki ve şirketler arasındaki dengelerin değişebileceğini de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER